HomeAchtergrondHilaire Van der Schueren: 'Natuurlijk zijn ze ook bij ons EPO komen...

Hilaire Van der Schueren: ‘Natuurlijk zijn ze ook bij ons EPO komen presenteren’

De meest sympathieke ploegleider van het peloton mocht zondag 75 kaarsjes uitblazen. Een ideaal moment dus om terug te blikken op zijn carrière.

Hilaire Van der Schueren is bezig aan zijn drieënveertigste en laatste seizoen als ploegleider van Intermarché-Circus-Wanty. “Wat er na dit seizoen komt, zien we wel”, vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad. Maar de koers vaarwel zeggen is alvast geen optie. “Ik zou kunnen evolueren naar een rol van sportief raadgever, waarbij ik zelf niet meer achter het stuur zit. Dat aanbod heb ik trouwens al gekregen. En eigenlijk is dat nu al mijn rol.”

Met zoveel ervaring in het peloton heeft Van der Schueren de donkere jaren van het wielrennen uiteraard van dichtbij beleefd. Al heeft hij er zelf nooit in meegedaan. “Met Jan Raas heb ik de opkomst van het epo-tijdperk meegemaakt. Die zei al van in het begin: Wie bij ons pakt, gaat eruit!”

“Enkele renners die bij ons reden, zoals Frans Maassen en Edwig Van Hooydonck zijn daarom op jonge leeftijd hun fiets aan de wilgen gehangen. Die moesten ineens opboksen tegen het ‘nieuwe’ wielrennen en konden niet meer volgen.”

“Natuurlijk zijn de malafide dokters en verzorgers ook bij ons EPO komen presenteren. Maar doping is bij ons nooit aan de orde geweest omdat we daar in onze ploegen geen geld voor hadden. Ik mag zeggen dat ik bij de ploegen waar ik heb gewerkt met doping geen uitstaans had”, aldus Hilaire van der Schueren.

Val

Van der Schueren moet de start van zijn allerlaatste seizoen als ploegleider helaas missen. Hij kwam vorige week ten val toen hij zijn tractor wilde uitstappen. “Woensdag ben ik al geopereerd bij Toon Claes in Herentals. En weet je wie de eerste was die ik daar zag? Aimé De Gendt (renner bij Intermarché-Circus-Wanty)! Die had in Spanje zijn sleutelbeen gebroken. Hij moest hard lachen toen hij mij zag liggen in mijn operatiekleed.”

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Philipsen praat nog met deze drie teams: ‘Hij krijgt nog één week om te beslissen’

Jasper Philipsen is dit seizoen einde contract bij Alpecin-Deceuninck. Zijn contract bij de gebroeders...

Bauke Mollema over veiligheidskwestie: ‘Ik keek naar een andere oudere renner en we dachten: wat gebeurt hier?’

In gesprek met In het Wiel gaat hij in op de veiligsheidskwestie in het...

Meer zoals dit

Taco van der Hoorn, een jaar zonder koers: ‘Het doet pijn, twijfel soms of het nog helemaal goedkomt’

Vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen lag-ie er opeens bij. Hij wilde uitwijken...

Oliver Naesen had jarenlang last van opmerkelijke allergie: ‘Vorig jaar 40 keer ziek geweest’

Oliver Naesen reed in 2023 een barslecht seizoen en degradeerde afgelopen winter van kopman...

Benoit Cosnefroy denkt Van der Poel te kunnen kloppen in Amstel: ‘Toen ik tweede werd, zat Mathieu toch ook in de kopgroep?’

Benoit Cosnefroy won gisteren na een spannende finale waarin Marijn van den Berg van...