Evenepoel kent tumultueuze eerste dag in San Juan: 'Ik reed bijna op een overstekende vrouw, denk ik'

Michael Morkov werd weliswaar nog tweede, maar bij Soudal Quick-Step ging het na afloop van de eerste rit in San Juan enkel over iets anders.

Vuelta a San Juan 2023 - 40th Edition - stage 1

Het seizoen is pas net begonnen, maar het eerste controversiële parkoers was namelijk alweer een feit. In de slotfase van de eerste rit in de Vuelta a San Juan eindigden onder anderen Remco Evenepoel en Fabio Jakobsen ineens op de verkeerde weghelft omdat het parkoers niet was afgezet. Bovendien stonden de Argentijnse fans zeer gevaarlijk opgesteld en was het een godswonder dat alles relatief goed ging.

Al was de kans op een zege voor Jakobsen wel verkeken. Na afloop ging Evenepoel in woord en gebaar verhaal halen bij de organisatie. "Het was hectisch en gevaarlijk", vertelde hij na afloop tegen Sporza. "Ik reed bijna op een vrouw, denk ik. Zoals Morkov zei: het zou niet mogen dat er op 1,2 kilometer van de finish nog zo'n open stuk is waarbij je niet weet waar je moet rijden en waar mensen nog oversteken."

Misschien wel een onaanvaardbare slotkilometer, noemde de Belg het. Na afloop ging Evenepoel in conclaaf met de wedstrijdjury. "Ik wilde weten of iedereen dezelfde tijd zou krijgen, want het was een rare situatie. Ik was niet in paniek, maar schrok wel door de overstekende mensen. Een lead-out is zonder nadenken, verstand op nul en gas geven. Ik was een beetje van slag, hier moeten lessen uit worden getrokken."

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023