Strava laat zien: Annemiek van Vleuten fietst 2500 kilometer en 50.000 hoogtemeters in Colombia

Annemiek van Vleuten trok weer naar Colombia om te trainen. Nou, en of ze een beetje trainde (ook nog met bekende mannelijke (oud-)profs trouwens)..

Sinds enige jaren gaat Annemiek van Vleuten voor het begin van ieder wielerseizoen op trainingskamp naar Colombia. Tegenwoordig doen meer wielrenners dat, maar Van Vleuten was een trendsetter op dat gebied. En ze doet het nog steeds.

De afgelopen drie weken was ze in het Zuid-Amerikaanse land en trainde ze er hard en veel. Heel veel. We hebben haar Strava eens onder de loep genomen, telden al haar ritten in Colombia een bij elkaar op en kwamen uit op 2.257 kilometer uit (in de kop hebben we even naar boven afgerond).

Als je daar al niet van onder de indruk bent, dan moet je nagaan dat het geen meter vlak is in Colombia, waardoor ze tijdens haar trainingskamp op 49.356 hoogtemeters uitkwamen. Dat is meer dan 30 keer de Mont Ventoux op (en gezien het feit dat ze er drie weken was, reed ze dus elke dag 1 1/3 Ventoux op..). In totaal zat ze 90 uur op de fiets in Colombia.

Ze reed al die uren niet in haar uppie, maar sprak ook met mannelijke (oud-)profs af om te fietsen. Zo zijn er ritten met Alvaro Hodeg, Sergio Henao, Simon Pellaud en oud-Raborenner Mauricio Ardila. We pikken er hieronder een paar Strava-activiteiten uit, zodat je een indruk krijgt (als je in de activiteiten naar rechts swipet, zie je ook fillmpjes en foto's)).

Annemiek van Vleuten gaat in 2023 haar laatste seizoen als profwielrenster in. Ze wil al vroeg in orde zijn voor de voorjaarsklassiekers, maar haar hoofddoelen zijn weer de Giro en de Tour. Die laatste rittenkoers is met een finish bergop op de Tourmalet een kolfje naar haar hand.

Achtergrond
  • Beeld: Strava Annemiek van Vleuten