Cavendish heeft het verbruid bij bijna-ploeggenoot Richeze: 'Zo communiceer je niet met iemand'

De Argentijn Max Richeze is zeer verontwaardigd over de handelswijze van Mark Cavendish.

Tour of Oman 2022 - stage 2

Maximiliano is in de Ronde van San Juan bezig aan zijn laatste dagen als profcoureur. In het shirt van een Argentijnse gelegenheidsselectie werkt de 39-jarige veteraan zijn laatste koers af, maar hij had eigenlijk komend seizoen ploeggenoot van Mark Cavendish moeten zijn.

Dat zei de Argentijnse sprintaantrekker in een interview met Cyclingnews. Hij is niet te spreken over de handelswijze van de Brit, die hem in eerste instantie had gestrikt als lead-out bij B&B Hotels. Die Franse ploeg zou een enorme metamorfose ondergaan en met nieuwe sponsoren en Cavendish als uithangbord een internationale koers gaan varen.

Het bleek een zeepbel en daar werd Richeze het slachtoffer van. Hij had lange tijd contact met Cav, maar opeens hoorde hij niets meer van hem.

"Ik maakte onderdeel uit van de deal, samen met Cees Bol. We zouden het met z'n drieën gaan doen. Ik had daarover veel contact met Mark, maar vanaf december nam hij z'n telefoon plotseling niet meer op. Van de ene op de andere dag was hij niet meer te bereiken, ook z'n manager niet. Ik moest via de pers vernemen dat hij voor Astana had getekend."

Daar kon uiteindelijk ook Cees Bol terecht. Voor Richeze was geen plek. Als Cavendish dat gewoon tegen hem had gezegd, was het geen enkel probleem geweest.

"Als hij mij had laten weten dat er slechts twee plekken vrij waren en ik dus niet mee kon, dan was ik niet boos geweest. Helemaal niet. Ik had dat begrepen, maar dan had hij het me gewoon even moeten laten weten."

De Argentijn  vast het nog eens kort samen en trekt zijn conclusies. "Eerst was alles klaar, later tekent hij ergens zonder het mij te laten weten en beantwoordt hij mijn oproepen niet meer. Dit gaat over respect, of het gebrek eraan. Zo communiceer je niet met iemand."

Achtergrond
  • Photo: Ilario Biondi/LB/RB/Cor Vos © 2022