Niels Albert twijfelt niet aan Van der Poel: 'Hij zal die wereldtitel niet zomaar weggeven'

Nog even geduld uitoefenen en dan weten wie volgend seizoen de regenboogtrui om zijn schouders mag dragen.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Over een kleine twee weken is het zover. Op zondag vijf februari vechten Mathieu van der Poel en Wout van Aert in Hoogerheide een episch duel uit om de wereldtitel. De mindere Kerstperiode met de daarbij horende rugklachten van Mathieu van der Poel schuiven de favorietenrol misschien wel in de richting van Wout van Aert, alhoewel Van der Poel in Benidorm helemaal in orde leek. Niels Albert, die in 2012 zelf wereldkampioen werd in Hoogerheide, moet alvast niet weten van die favorietenrol.

Dat het zal uitdraaien op een clash tussen de twee kemphanen, daar twijfelt Albert niet aan, zo vertelt hij in zijn column op hln. "In normale omstandigheden doet de rest niet mee.  Het WK in Hoogerheide wordt een clash tussen Van Aert en Van der Poel."

Of Wout van Aert dan dé grote favoriet is? "Wie dacht dat Wout van Aert in Hoogheide vingers in de neus wereldkampioen gaat worden, heeft het bij het verkeerde eind", klinkt het duidelijk. "Ik heb me wel een beetje geërgerd aan die commentaren. Dat Mathieu van der Poel de wereldtitel zomaar gaat weggeven, dat gaat niet gebeuren."

Verder is Albert en van overtuigd dat we een razendspannende strijd zullen te zien krijgen. "Ik schat de kans erg hoog dat het weer tot een sprint komt. Wie wereldkampioen wil worden, zal een goed tactisch plan moeten hebben. In de wedstrijd zelf krijgen ze elkaar er moeilijk af."

En die rug? "Goed mogelijk dat die problemen een hele carrière zijn aandacht zullen vragen", aldus Niels Albert.

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023