🎥 Instagrammer analyseert bizarre bochtenwerk Mathieu van der Poel in Benidorm: 'Van Aert deed het perfect, maar dan was er Mathieu..'

Iemand die veel koersen analyseert op Instagram kwam na de cross van Benidorm tot deze conclusie: 'Soms kan Mathieu het universum z'n wil opleggen'.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Afgelopen zondag kregen de kijkers die beschikten over een digitaal abonnement (want zowel de NOS als Eurosport lieten het op tv afweten) andermaal een cross voorgeschoteld om de vingers bij af te likken. In de laatste ronde van de wereldbeker veldrijden was het net een Formule 1-race tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

MVDP trok aan het langste eind en dat was voor een zeer belangrijk deel toe te schrijven aan z'n bochtenwerk, zo concludeert ook de degene achter het Instagram-account 'How The Race Was Won', waarin aan de hand van beelden wordt geanalyseerd hoe - de naam zegt het al - de race werd gewonnen.

Zondag kwam dat door het bizarre bochtenwerk van Mathieu van der Poel. Als voorbeeld pakt de Instagrammer er in dit korte filmpje een bocht uit waarin, zoals mooi in het bijschrift van de video staat, Mathieu het universum z'n wil oplegt.

In de video wordt het beeld soms stilgezet met wat tekst erbij. Ze laten zien dat Wout van Aert eigenlijk niks verkeerd doet, maar dat de techniek van MVDP gewoon magistraal en dus bijna buitenaards is. Slippend, maar toch met volledige controle over z'n tweewieler glijdt hij langs Van Aert. Mooi om te zien!

Van der Poel en Van Aert zullen komend weekend niet tegen elkaar crossen. In aanloop naar de grote climax van hun crossseizoen een week later op het WK in het Nederlandse Hoogerheide betwist de Belg de X20-cross van Hamme, terwijl MVDP naar het land van zijn moeder en wijlen opa afzakt om er de wereldbekercross van Besançon te rijden.

Cyclocross
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023