Geëmotioneerde Quintana weerlegt geruchten over afscheid: 'Ik ben in topvorm en geef niet op'

De soap rond de Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana blijft maar duren en kent opnieuw een verrassende wending...

Tour de France 2022 stage 7

In tegenstelling tot wat verschillende Colombiaanse media de voorbije dagen beweerden, heeft Nairo Quintana op zijn persconferentie dan toch niet zijn afscheid van de wielersport aangekondigd.

"Ik verkeer in bloedvorm en zal blijven strijden om terug mee te doen.", klonk het strijdvaardig. "Ik heb op dit moment geen team, maar ben beschikbaar om een truitje aan te trekken en het beste van mezelf te geven. Ik ben een eerlijke renner die zich aan de regels heeft gehouden."

Nairo Quintana zit bij de start van het nieuwe wielerjaar nog steeds zonder ploeg. De gevleugelde klimmer werd door zijn team Arkéa Samsic op straat gezet nadat hij vorige zomer positief testte op de verboden pijnstiller Tramadol. De laatste dagen deden geruchten de ronde dat Quintana zijn fiets aan de wilgen zou hangen, maar dat heeft de Colombiaan nu ontkent.

Om zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg kracht bij te zetten reist Quintana binnenkort naar Europa. "Ik ga met verschillende teams gaan praten en ik hoop binnenkort deze moeilijke periode achter mij te kunnen laten. Ik wil dolgraag terug triomferen in de allergrootste koersen."

"Ik wil terug wedstrijden rijden, een nummer opspelden, het melkzuur in de benen en de vreugde van de overwinning voelen. Ik wil dat en ik heb dat nodig. De koers betekent zoveel voor mij", aldus een geëmotioneerde Nairo Quintana.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022