Van Aert blikt vooruit op episch WK-duel: 'Maakt voor mij niet uit wie parkoers uittekende'

Het aftellen kan beginnen! Over exact acht dagen vechten Mathieu van der Poel en Wout van Aert een episch duel uit om de wereldtitel in Hoogerheide.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Beide kemphanen lijken helemaal klaar te zijn om een gooi te doen naar de wereldtitel. Van Aert reed een fenomenale crosswinter, Van der Poel liet in Benidorm zien dat die rug wel in orde is. Het lijkt er dus op dat we een razendspannend WK zullen te zien krijgen en fans zullen er alleen maar van smullen.

"Qua resultaten de voorbije winter geef ik mezelf een 9,5 op 10", vertelt Van Aert aan hln. "Ik heb veel meer gewonnen dan ik vooraf had gedacht. Toch ga ik volgend weekend wel wat zenuwachtig zijn. Maar dat heb je ook nodig."

Van Aert werd tussen 2016 en 2018 al eens driemaal op rij wereldkampioen en gaat in Hoogerheide op zoek naar zijn vierde wereldtitel. "Ik heb heel veel zin om die regenboogtrui nog eens te dragen. Het is lang geleden. Ik denk dat ik een goeie kans heb. Het is niet van moeten, maar het is een heel mooi doel."

Hol van de leeuw

Dat Adrie van der Poel het parkoers uittekende? "Ik denk dat dat vooral voor de supporters een extra element is. Voor mij maakt het eigenlijk niet uit wie het parcours uitgetekend heeft. Ik verwacht heel veel volk en hoop sportiviteit te voelen bij de supporters."

De vader van zijn eeuwige rivaal mag dan wel het parkoers gebouwd hebben, in 2014 werd Van Aert in het hol van de leeuw al eens wereldkampioen bij de beloften, voor Vanthourenhout en Van der Poel. "Ik vind het leuk om terug te keren. Het parkoers is altijd af. Het is een echte cross. Alleen mag er wel wat extra modder zijn."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023