HomeAchtergrondVan Aert blikt vooruit op episch WK-duel: 'Maakt voor mij niet uit...

Van Aert blikt vooruit op episch WK-duel: ‘Maakt voor mij niet uit wie parkoers uittekende’

Het aftellen kan beginnen! Over exact acht dagen vechten Mathieu van der Poel en Wout van Aert een episch duel uit om de wereldtitel in Hoogerheide.

Beide kemphanen lijken helemaal klaar te zijn om een gooi te doen naar de wereldtitel. Van Aert reed een fenomenale crosswinter, Van der Poel liet in Benidorm zien dat die rug wel in orde is. Het lijkt er dus op dat we een razendspannend WK zullen te zien krijgen en fans zullen er alleen maar van smullen.

“Qua resultaten de voorbije winter geef ik mezelf een 9,5 op 10”, vertelt Van Aert aan hln. “Ik heb veel meer gewonnen dan ik vooraf had gedacht. Toch ga ik volgend weekend wel wat zenuwachtig zijn. Maar dat heb je ook nodig.”

Van Aert werd tussen 2016 en 2018 al eens driemaal op rij wereldkampioen en gaat in Hoogerheide op zoek naar zijn vierde wereldtitel. “Ik heb heel veel zin om die regenboogtrui nog eens te dragen. Het is lang geleden. Ik denk dat ik een goeie kans heb. Het is niet van moeten, maar het is een heel mooi doel.”

Hol van de leeuw

Dat Adrie van der Poel het parkoers uittekende? “Ik denk dat dat vooral voor de supporters een extra element is. Voor mij maakt het eigenlijk niet uit wie het parcours uitgetekend heeft. Ik verwacht heel veel volk en hoop sportiviteit te voelen bij de supporters.”

De vader van zijn eeuwige rivaal mag dan wel het parkoers gebouwd hebben, in 2014 werd Van Aert in het hol van de leeuw al eens wereldkampioen bij de beloften, voor Vanthourenhout en Van der Poel. “Ik vind het leuk om terug te keren. Het parkoers is altijd af. Het is een echte cross. Alleen mag er wel wat extra modder zijn.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...