Mathieu van der Poel kent goede generale voor WK: 'Denk dat de verhouding voor volgende week 50/50 is'

Mathieu van der Poel reed het weekend voor het WK in Besançon. En daar won de Nederlander met een glansrijke solo.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Een tijdlang bleef Van der Poel in het wiel zitten, maar in de vierde ronde demarreerde de renner van Alpecin-Deceuninck. Dat deed hij vol overtuiging, want meteen had Van der Poel een enorm gat geslagen. De concurrentie zag hem pas aan de finish weer terug. Na afloop deed Van der Poel zijn verhaal.

"Het was zwaar om een verschil te maken meteen vanaf de start. Ik deed het rustiger aan in het begin en ik wilde later kijken wat ik kon op het zwaarste stuk van het parkoers. Dat ging goed. Op een snel parkoers als dit, dan is dat het beste wat je kunt doen. Ik was blij dat ik meteen een mooi gat had."

Hoe kijkt Van der Poel naar het WK van volgende week? "Ik voelde me vrij goed. Het was een snel rondje. Ik denk dat ik heel blij mag zijn met hoe ik me voelde. Hopelijk zal ik na een beetje rust volgende week en nog een paar zware maar korte trainingen op mijn best zijn op het WK."

Het zal nodig zijn om Wout van Aert te kunnen verslaan in Hoogerheide. "De verhouding tussen ons ligt ook een beetje aan de benen van de dag, maar ik denk dat het 50/50 is. Uiteraard heeft Wout een paar keer het voordeel gehad, maar hopelijk kan ik weerwerk bieden volgende week."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023