HomeAchtergrondOnfortuinlijke Bouhanni komt negen maanden na horrorcrash opnieuw keihard ten val

Onfortuinlijke Bouhanni komt negen maanden na horrorcrash opnieuw keihard ten val

Het zit de Fransman Nacer Bouhanni niet mee. Negen maanden na zijn horrorcrash in de Ronde van Turkije, liep het vandaag bij zijn wederoptreden op Mallorca opnieuw mis.

De 32-jarige topsprinter van Arkéa-Samsic kwam in april vorig jaar tijdens de Ronde van Turkije in botsing met een overstekende toeschouwer en hield daar een ernstige nekblessure aan over.

Bouhanni kon maandenlang niet meer fietsen en heeft ook mentaal erg afgezien na die horrorcrash. Zo vertelde hij onlangs nog in een interview met de Franse sportkrant L’équipe dat hij vreesde in een rolstoel te zullen belanden.

Bouhanni kwam vorig seizoen dan ook niet meer in actie en hervatte pas in het najaar terug zijn trainingen. Op Mallorca was hij deze week van plan om na negen maanden eindelijk zijn wederoptreden te maken in het peloton, tot het vandaag in de Trofeo Palma opnieuw grondig mis ging.

Bouhanni raakte in de slotkilometers opnieuw betrokken in een crash. Zijn team Arkéa-Samsic meldt via sociale media dat hij een hoofdwonde opliep en pijn heeft aan de ribben. Over de precieze ernst van de verwondingen is voorlopig nog niets geweten. Hij reist momenteel terug naar Frankrijk waar hij in het ziekenhuis verder zal onderzocht worden.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...