Onfortuinlijke Bouhanni komt negen maanden na horrorcrash opnieuw keihard ten val

Het zit de Fransman Nacer Bouhanni niet mee. Negen maanden na zijn horrorcrash in de Ronde van Turkije, liep het vandaag bij zijn wederoptreden op Mallorca opnieuw mis.

Minerva Classic Brugge-De Panne 2022

De 32-jarige topsprinter van Arkéa-Samsic kwam in april vorig jaar tijdens de Ronde van Turkije in botsing met een overstekende toeschouwer en hield daar een ernstige nekblessure aan over.

Bouhanni kon maandenlang niet meer fietsen en heeft ook mentaal erg afgezien na die horrorcrash. Zo vertelde hij onlangs nog in een interview met de Franse sportkrant L'équipe dat hij vreesde in een rolstoel te zullen belanden.

Bouhanni kwam vorig seizoen dan ook niet meer in actie en hervatte pas in het najaar terug zijn trainingen. Op Mallorca was hij deze week van plan om na negen maanden eindelijk zijn wederoptreden te maken in het peloton, tot het vandaag in de Trofeo Palma opnieuw grondig mis ging.

Bouhanni raakte in de slotkilometers opnieuw betrokken in een crash. Zijn team Arkéa-Samsic meldt via sociale media dat hij een hoofdwonde opliep en pijn heeft aan de ribben. Over de precieze ernst van de verwondingen is voorlopig nog niets geweten. Hij reist momenteel terug naar Frankrijk waar hij in het ziekenhuis verder zal onderzocht worden.

Achtergrond
  • Photo: Tim Van Wichelen/Cor Vos Ā© 2022