🎥 Wielrenner heeft duidelijk geen kinderwens en daalt 'met ballen op stuur' af

Sommige wielrenners vragen ook echt om problemen. De daaltechniek van deze renner hoort wel in die categorie...

Wielrennen is een gevaarlijke sport, zo bewijzen de vele valpartijen bij de profs. En ook wij simpele krabbelaars hebben helaas te maken met veel gevaarlijke situaties waarbij er nogal wat toerfietsers op de eerste hulp belanden in het ziekenhuis.

Bijzondere daaltechniek

Maar daar heeft deze kwibus maling aan. In een filmpje op Instagram deelt de Indonesische semiprof Muhmmad Radwin zijn nogal bijzondere daaltechniek met de wereld.

Hij maakte er een doel van om zonder met zijn handen de handlebars aan te raken thuis te komen. In plaats van met zijn handen bestuurt hij z'n carbonnen ros dus maar even met z'n edele delen. Waarschijnlijk zijn er in Indonesië geen verkeersdrempels, want dan zit een klein Muhmmadje er niet meer in..

Continentale wielrenner

Muhmmad Ridwan is een 23-jarige Indonesische wielrenner die rijdt voor het continentale Nusantara Cycling Team. Afgelopen seizoen werd hij vierde op het Indonesisch kampioenschap tijdrijden en was een 23ste plaats in de Sun Hung Kai Properties Hong Kong Cyclothon (jawel..) z'n beste resultaat in een wegrit. Vermoedelijk reed hij die koersen met z'n handen op het stuur en z'n klokkenspel veilig op het zadel.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Muhmmad Ridwan