HomeZelf in het zadelRed Bull en BORA op zoek naar klimtalent via Zwift en Strava-segmenten

Red Bull en BORA op zoek naar klimtalent via Zwift en Strava-segmenten

Red Bull en BORA gaan op zoek naar nieuw (klim)talent en je kunt meedoen! Uiteindelijk kan er een contract voor je klaarliggen..

Red Bull en BORA-hansgrohe hebben een amitieus wielerscoutingsprogramma op poten gezet onder de naam Red Bull Junior Brothers en zijn derhalve op zoek naar talent. Wie denkt een Ludo Dierckxenstje te kunnen doen (op latere leeftijd nog een contract versieren) moeten we teleurstellen: het gaan om mensen geboren in 2006 en 2007.

Wellicht dus iets voor je fietsende zoon, neefje of buurjongetje (het is alleen voor mannen) Want je in de kijker rijden is relatief eenvoudig. Althans, Nederlandse en Belgische ambitieuze jonge wielrenners moeten er wel voor buiten de landsgrenzen gaan of willen zweten op Zwift.

Want ze zijn voor het scoutingsprogramma specifiek op zoek naar klimtalent en dus hebben ze Strava-segmenten opgezocht die bergop gaan. De jongeren kunnen zich in de kijker rijden via vooraf bepaalde segmenten op Strava en Zwift, en gaan vervolgens door een selectieprocedure in het Athlete Performance Center van Red Bull in Oostenrijk. Inschrijven kan hier.

Voor twee van de deelnemers ligt er uiteindelijk een contract klaar bij de U19-ploeg van BORA-hansgrohe. Een lange weg, dus maar na de Zwift Academy, waar een contract bij Alpecin-Deceuninck te verdienen is, een mooie manier om op een alternatieve manier in het profcircuit terecht te komen – al mogen we de verenigingsstructuur in Nederland natuurlijk niet vergeten!

De Strava-segmenten

Als gezegd liggen de Strava-segmenten allemaal buiten de landsgrenzen. Er zitten een hoop bekende cols bij, zoals de Alpe d’Huez en de bekende Passo Giau uit de Maratona dles Dolomiti. De dichtstbijzijnde klim vanuit Nederland ligt een stukje ten zuiden van Dortmund: de Wixberg, een klim van 3,5 kilomteter á acht procent.

Beeld: Strava

Zwift

Je kunt je ook vanuit de huiskamer of garage in de kijker rijden, want op Zwift houden ze de segmenten van de virtuele Mont Ventoux (Ven-top), de Alpe du Zwift, de Epic Kom, de Epic Kom reverse en de Innsbruck KOM in de gaten. Je kunt dus ook alleen virtueel het land uit…

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Zelf in het zadel | ‘Op de Haaghoek voelde ik me als in een wasmachine zonder pauzeknop’

In 'zelf in het zadel' schrijven onze redacteuren over hun eigen ervaringen op de racefiets. Deze keer over de befaamde/beruchte kasseistrook de Haaghoek.

Dit zijn onze 10 lievelingsproducten om te eten en drinken op de fiets

Onze redacteur zette op een rij wat hij het liefst eet en drinkt op de fiets. Eens of ontbreekt er iets in deze top 10?

Wielrennen in het donker: 5 onmisbare tips

Hoewel er steeds betere fietsverlichting op de markt is, krijgt nog steeds 1 op...