Michel Wuyts over parkoersbouwer Adrie van der Poel: 'Hij kickt op wat gekissebis'

Michel Wuyts gooit vlak voor de grote clash nog wat olie op het vuur en gelooft niet in de neutrale rol van parkoersbouwer Adrie van der Poel.

Kristallen Fiets 2022

Er is de voorbije weken wel wat discussie geweest over het feit dat Adrie van der Poel het WK-parkoers in Hoogerheide uittekende. Sommigen vrezen dat hij de omloop in het voordeel van zoonlief zou uittekenen. Zo is er bijvoorbeeld heisa rond de plaats en hoogte van de balkjes.

Wout van Aert doet alvast niet mee in die commotie. Hij ontkrachtte de kritiek en strooide zelfs met lof naar de organisatie van het WK. Adrie dankte vriendelijke voor de steun en zei zelfs dat hij eerder een parkoers 'tegen Matje' zou bouwen.

Michel Wuyts gelooft daar bitter weinig van. "Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis", klink het scherp in zijn column in hln. "Hij lult zich er wel uit als het moet."

Die balken liggen er volgens Wuyts helemaal niet toevallig. "Ze is maanden vooraf uit ’s mans brein ontsproten en geenszins in het nadeel van zoonlief uit de printer gerold. Adrie weet heus wel hoe je concurrentie op de kast jaagt. Geen Nederlands WK zonder herrie, zo luidt de leuze."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022