Van der Poel heeft mooie woorden over voor Van Aert: 'We pushen elkaar al tien jaar naar een hoger niveau'

Met een machtige sprint legde Van der Poel zijn eeuwige rivaal erop tijdens de WK cross. Na afloop had hij mooie woorden over voor Van Aert.

World Championships Cyclocross 23 Men elite

Waar iedereen een move verwachtte bij de balkjes wachtte Mathieu van der Poel uiteindelijk op de sprint. "Het is moeilijk te beschrijven. Zo wilde iedereen het hebben: een sprint tussen Wout en mij. Deze overwinning staat in de top drie van mijn lijst met zeges. Deze ga ik heel lang herinneren", was de eerste reactie van de dolgelukkige Van der Poel.

In de laatste ronde speculeerde de Nederlander op zijn spurt. "Ik voelde me heel relaxed in de laatste ronde. Dat was de sleutel om te winnen. Iedereen verwachtte dat ik bij de balkjes zou gaan, maar ik wist dat ik voor de sprint wilde gaan. Ik heb heel hard gewerkt om hier goed te zijn. Ik ben echt heel, heel, heel blij."

Het is zijn vijfde wereldtitel in het veld, terwijl Van Aert staat nog op drie blijft. "Iedereen kent ons verhaal. We pushen elkaar al tien jaar naar een hoger niveau. Ook de gehele sport gaat naar een hoger niveau. Ik heb dit nog nooit gezien en het publiek had het ook mooi gevonden als Wout had gewonnen."

Van der Poel beseft het unieke van de tweestrijd. "We maken ons weleens zorgen om elkaar, maar na onze loopbaan zullen we heel trots zijn op onze duel. Het is tof om tegen elkaar te strijden. Het voorjaar komt er nog aan en daar zullen we elkaar wéér zien."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023