Tim Merlier moet pasgeboren zoon voor drie weken verlaten: 'Toch een beetje licht opgenomen'

Amper een week na de geboorte van zijn zoon, mag de Belgische topsprinter Tim Merlier al zijn koffers pakken voor drie weken koers in het Midden-Oosten.

Team presentation of the Soudal Quick-Step 2023

Wielrennen is een bikkelharde sport. Niet alleen op de fiets, maar ook er naast. Wielrenners reizen het hele jaar door de wereld rond en moeten hun familie regelmatig voor lange tijd missen. Er zijn er zelfs die de geboorte van hun kind missen. Dat was bij Tim Merlier gelukkig niet het geval, al scheelde het niet veel.

Merlier is samen met zijn vrouw Cameron Vandenbroucke (dochter van de betreurde Frank Vandenbroucke) op 1 februari trotse ouder geworden van hun zoontje Jules. "Het is de eerste keer dat ik papa word en ik ben blij dat ik bij de geboorte was", vertelt hij in gesprek met hln. "Alles is goed verlopen en iedereen is gezond."

Veel tijd is er echter niet om te genieten van het vaderschap. Merlier straks straks in de Ronde van Oman (11-15 februari) en rijdt daarna de UAE Tour (20-26 februari). "Ik heb dat toch een beetje licht opgenomen, dat ik vader zou worden en dan meteen weg zou zijn voor de koers. "Dat wordt mentaal lastig voor mij, maar ook voor Cameron. Gelukkig wordt ze goed omringd door haar familie en ik zal natuurlijk elke dag videobellen."

Merlier maakt in Oman zijn debuut in het truitje van zijn nieuwe ploeg Soudal-Quick Step en wist dat hij bij aanvang van het nieuwe wegseizoen vader ging worden. "Maar ik heb daar met Patrick Lefevere niet over gesproken. Ik liet het wedstrijdprogramma gewoon op mij afkomen en was niet van plan om er over te discussiëren", aldus Tim Merlier.

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023