Vingegaard versus Pogacar versus Bernal versus Evenepoel versus Roglic: waar treffen de beste klassementsrenners elkaar?

Heel de wielerwereld kijkt uit naar een nieuw duel tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard in de Tour de France.

Tour de France 2022 stage 21

Naast de Deen en Sloveen zien wij Remco Evenepoel, Primoz Roglic en Egan Bernal als beste klassementsrenners, maar waar treffen de vijf beste klassementsrenners elkaar in 2023? We zetten het op een rijtje.

Het is nog even afwachten omdat Bernal de laatste tijd met knieproblemen kampte, maar normaliter volgt het eerste duel tussen Pogacar en Bernal in de Ruta del Sol. Normaliter was de Sloveen naar de UAE Tour getrokken om de degens te kruisen met Remco Evenepoel, maar daar is van afgezien.

Na de Ruta del Sol zal Bernal ook de strijd met Vingegaard aangaan in Parijs-Nice. Pogacar kiest voor de Tirreno-Adriatico, terwijl Roglic, Evenepoel en ook Bernal elkaar waarschijnlijk voor een eerste keer treffen in de Ronde van Catalonië.

Later in het voorjaar rijden zowel Evenepoel als Pogacar Luik-Bastenaken-Luik. Vervolgens gaat de wereldkampioen in de Giro d'Italia de strijd aan met die andere Sloveen: Roglic.

Vingegaard slaat de heuvelklassiekers over en zal tot de Tour de France niet tegen Pogacar strijden. Hoewel het nog niet helemaal zeker is, zal de kopman van Jumbo-Visma in de Dauphiné wel de strijd aangaan met Bernal. De Colombiaan zal de Tour de France ook rijden en geldt in Frankrijk als de grootste uitdager van Vingegaard en Pogacar. Wat betreft het programma na de zomer is nog niet genoeg bekend.

Duels

Pogacar versus Bernal in de Ruta del Sol

Vingegaard versus Bernal in Parijs-Nice

Evenepoel versus Roglic versus Bernal in de Ronde van Catalonië

Evenepoel versus Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik

Evenepoel versus Roglic in de Giro d'Italia

Vingegaard versus Bernal in de Dauphiné

Vingegaard versus Pogacar versus Bernal in de Tour de France

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022