Vinokourov: 'Cavendish gaat waarschijnlijk voor dubbel Giro-Tour'

Voor wie dacht dat Mark Cavendish enkel en alleen het record van Eddy Merckx in de Tour wil verbreken komt bedrogen uit. De Britse topsprinter gaat hoogstwaarschijnlijk ook naar de Ronde van Italië.

2023 Tour of Oman stage-5

Mark Cavendish zal dit jaar niet alleen focussen op de Tour de France, maar ook van start gaan in de Giro. De Brit wil in juli het record van Eddy Merckx verbreken van 34 ritzeges in de Tour. Cavendish heeft daarvoor nog 1 zege nodig.

Cavendish heeft dit jaar de overstap gemaakt naar het Astana van Alexander Vinokourov. In de Ronde van Oman kijkt de Kazakse ploegbaas vooruit naar het nieuwe seizoen. "We zullen eerst proberen enkele wedstrijden te winnen om ons daarna te concentreren op de Giro en Tour", vertelde Vinokourov aan Cyclingnews.

"Het zou goed zijn om wat meer wedstrijden in de benen te hebben als voorbereiding. Het winnen van enkele ritten is altijd een goede motivatie en het helpt om ontspannen aan de Tour te komen. We zien later wel, maar het is in ieder geval een idee en Mark staat ervoor open. Ik denk dat hoe meer wedstrijden je rijdt, hoe beter het is.”

Cavendish reed afgelopen week de Ronde van Oman. Daar kon hij geen rit winnen. In maart zal Cavendish Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo rijden, voordat hij naar de Vlaamse klassiekers afreist.

Vinokourov: "Dan zal hij wat koersen rijden in België. Daarna volgt een rustperiode en vervolgens de Ronde van Turkije en misschien de Giro.”