Alexander Kristoff klopt Jakobsen en co in eerste etappe Volta ao Algarve

Fabio Jakobsen was de grote favoriet voorafgaand, maar de Nederlander werd op waarde geklopt door onder andere Alexander Kristoff.

Volta Algarve 2023-1

De Volta ao Algarve startte met een sprintersrit die in het verleden al vaker werd verreden. Sterker nog, Jakobsen won de rit tussen Portimão en Lagos al drie keer eerder, waaronder vorig jaar. Hij gold ook dit jaar weer als topfavoriet voor de eerste rit in het zuiden van Portugal.

Soudal Quick-Step nam dan ook het heft in handen, en wie anders dan Tim Declercq beukte kilometerslang op kop van het peloton. Ook het BORA-hansgrohe van Jordi Meeus stuurde aan op een massasprint. De finale schoot in gang met een valpartij van een aantal minder grote namen, waaronder de Zwitser Joël Suter. Op twee kilometer van de meet was er nog een klein klimmetje, waar de treintjes enigszins ontspoord raakten.

Toch leek Mørkøv alles onder controle te hebben met Jakobsen in het wiel. De Nederlander had alleen duidelijk de benen niet bij zijn aanzet, en werd met overtuiging geklopt door verschillende renners. De twee besten: Jordi Meeus en winnaar Alexander Kristoff. Voor de Noor is het zijn eerste zege van het seizoen.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023