De klassiekers komen eraan: waar zien we Wout versus Mathieu? (En de andere toppers)

De wegwielrenners ontwaken uit hun winterslaap. Dit is het voorjaarsprogramma van alle toppers!

Strade Bianche Elite 2021

Na de sensationele ontknoping op het WK veldrijden hebben Wout en Mathieu de crossfiets weer opgeborgen. Inmiddels is het wegseizoen begonnen en maken alle klassiekerspecialisten zich op voor een bomvol voorjaar. Langzaam maar zeker wordt bekend wie welke koersen zal rijden: wij zetten de programma's van de toppers voor je op een rijtje.

Tijdens het cross-seizoen is wel gebleken dat Van Aert en Van der Poel ontzettend aan elkaar gewaagd zijn; dat belooft veel goeds voor de vele duels die zij op de weg zullen uitvechten. Voor beide geldt dat ze de wegcampagne aftrappen in Strade Bianche, op zaterdag vier maart. Pidcock, Pogacar en Alaphilippe hebben eveneens hun zinnen gezet op de Italiaanse gravelkoers.

Pogacar kiest voor Parijs-Nice

Van Aert, Van der Poel en Alaphilippe verblijven daarna nog iets langer in Italië en rijden de Tirreno als voorbereiding op Milaan-San Remo. Pogacar trekt richting Frankrijk voor 'de rit naar de zon', beter bekend als Parijs-Nice. Maar de Sloveen doet een week later wel 'gewoon' mee aan het Italiaanse monument.

Pidcock heeft Milaan-San Remo ook op de planning staan, maar kiest ervoor om de rittenkoersen in de week voorafgaand aan 'La Primavera' aan zich voorbij te laten gaan.

Daarna is het tijd voor het Vlaamse werk. Alle favorieten trekken hun eigen plan ter voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Maar we kunnen in de E3 Saxo Classic in elk geval weer een duel tussen Van der Poel en Van Aert verwachten. De laatstgenoemde zal ook aan de start van Gent-Wevelgem verschijnen.

Pogacar kiest ervoor om, net als Pidcock, alleen Dwars Door Vlaanderen als voorbereidingskoers te rijden. Alaphilippe rijdt zelfs helemaal geen Vlaamse semi-klassiekers en kiest dus alleen voor 'De Ronde'.

Evenepoel verdedigt titel Luik-Bastenaken-Luik

Van der Poel en Van Aert pakken daarna de draad weer op op de kasseien van Parijs-Roubaix, de andere mannen uit dit lijstje focussen zich op het Waalse werk.

Alaphilippe en Pidcock hebben hun deelname toegezegd aan zowel de Amstel Gold Race als de Waalse Pijl en zullen daarna natuurlijk ook acte de présence geven bij Luik-Bastenaken-Luik. Pogacar is niet van de partij tijdens de Amstel, maar rijdt wel de Waalse Pijl en is er ook bij in L-B-L.

De grote afwezige in dit lijstje: Remco Evenepoel. De regerend wereldkampioen rijdt na de UAE Tour en de Ronde van Catalonië slechts twee eendagskoersen in het voorjaar. Eerst de Waalse Pijl en daarna zal hij zijn titel verdedigen in Luik-Bastenaken-Luik.

Achtergrond
  • photo Ilario Biondi/LB/RB/Cor Vos ┬ę 2021