Ilan Van Wilder nadat hij te vroeg juichte in Volta ao Algarve: 'Gewoon een beetje dom'

Ilan Van Wilder dacht in de Volta ao Algarve zijn eerste zege binnen te hebben, maar de Belg had buiten Magnus Cort gerekend.

Volta Algarve 2023-2

De Deen kwam namelijk razendsnel opzetten in de laatste meters en drukte zijn wiel net iets eerder over de meet dan Van Wilder. "Het is gewoon een beetje dom", reageerde Van Wilder na afloop tegenover Cyclingnews. "Maar wat kan ik er nu aan doen? Ik ben vooral heel teleurgesteld, en dat is eigenlijk alles wat ik kan zeggen."

De meet lag een beetje scheef getrokken en in de laatste meters zwiepte Van Wilder nog even naar de rechterkant. Het kostte hem uiteindelijk de zege. "Ik vierde het al, maar toen zag ik aan de kant dat Cort met zijn wiel over de finish kwam. Het is echt heel jammer. Ik vierde het op de lijn, ik denk niet dat ik te vroeg juichte", aldus Van Wilder.

Toch valt er de komende dagen nog genoeg te halen voor Van Wilder, die zaterdag en zondag moet toeslaan in het klassement. Te beginnen met een punchy aankomst en vervolgens de individuele tijdrit. Van Wilder heeft ambities: "Zelfs zonder naar het algemeen klassement te kijken, kijk ik uit naar de tijdrit, omdat het alweer twee jaar geleden is dat ik een goede tijdrit reed."

Dat had een specifieke reden, vertelt Van Wilder. "Vorig jaar reed ik niet veel tijdritten en die ik deed, zoals in de Vuelta, moest ik rustig aan doen, omdat ik een helper was voor het algemeen klassement van Remco Evenepoel. Dus kijk ik ernaar uit om weer eens vol gas te gaan in een tijdrit."

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos Ā© 2023