Amy Pieters worstelt met terugslagen: 'Dit is voor iedereen een moeilijke periode'

Amy Pieters heeft een aantal terugslagen gekend in haar revalidatietraject, maar iedereen blijft strijdbaar...

Paris-Roubaix 2021 Vrouwen

Het herstel van Amy Pieters gaat gepaard met een flink aantal terugslagen. Epileptische aanvallen hebben ervoor gezorgd dat haar mobiliteit achteruit is gegaan. Daarbij neemt de motivatie om te revalideren ook af, dit hangt voornamelijk samen met de heftige medicatie die ze moet slikken. "Dit is voor haar, maar ook zeker voor iedereen die met Amy werkt en omgaat een hele moeilijke periode", is te lezen op haar website.

De voormalig Nederlands kampioen kwam in december van 2021 hard ten val tijdens een trainingsstage. Ze lag daarna gedurende een aantal maanden in coma, sindsdien werkt Pieters hard aan haar herstel.

Communicatie

Amy is wel instaat om met een duidelijke ja en nee te antwoorden, maar het lukt nog niet om een gesprek met echte zinnen te voeren. "Communiceren doet zij vooral met gezichtsuitdrukkingen. We wachten nu totdat de medicatie weer zo is afgesteld dat Amy de energie en motivatie  terug krijgt zodat ze kan werken aan de volgende stappen van haar revalidatie", wordt er geschreven op haar website.

Desalniettemin zoekt de 31-jarige hardrijdster van weleer nog altijd met regelmaat de buitenlucht op om een stukje te gaan fietsen. "Er is vanuit de Amy Pieters Stichting een aangepaste fiets, en ook een systeem om te waarschuwen bij epileptische aanvallen, voor haar aangeschaft. Dit zodat ze ook in de weekenden het fietsen als oefening thuis kan doen".

Nieuws
  • photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2021