🎥 Toch nog een beetje crossen voor Pidcock: voorkomt met geweldige save offroad een nare val in tijdrit Algarve

Eens een crosser, altijd een crosser! Zelfs op de tijdritfiets. Tom Pidcock houdt zich op opzienbarende wijze overeind in de Ronde van de Algarve.

Volta Algarve 2023-5 tijdrit

Tom Pidcock reed dit seizoen het WK niet op zijn crosser, maar leek gisteren toch nog even een verlengstuk aan z'n crossseizoen te geven in de Ronde van de Alagarve. In de allesbeslissende tijdrit ging hij ongewild over een stukje onverhard.

De Brit ging als leider de tijdrit in en schatte een bocht verkeerd in. Hij moest offroad gaan op de doorgaans toch niet echt lekker sturende tijdritfietsen en maakte er een soort kombocht van. Op wonderbaarlijke wijze bleef hij overeind.

Een goede tijd leverde het niet op, want hij werd negentiende in de tijdrit en zakte naar plaats zeven in het algemeen klassement.

De tijdrit in de Ronde van de Algarve werd gewonnen door Stefan Küng; de eindwinst ging na een heerlijke strijd naar Pidcocks teamgenoot bij INEOS Daniel Felipe Martinez. Thymen Arensman (reed naar eigen zeggen op safe) en Bauke Mollema werden respectievelijk zesde en achtste in de rit tegen de klok.

Tom Pidcock zal na de Ronde van de Algarve komende zaterdag tijdens het Vlaamse openingsweekeinde te zien zijn in Omloop Het Nieuwsblad. Daarna zal hij naar Italië trekken voor het drieluik Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo.

Pelotonpraat
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023