IJzersterke Lotte Kopecky soleert naar zege in Omloop Het Nieuwsblad

Lotte Kopecky heeft op knappe wijze Omloop Het Nieuwsblad aan haar erelijst toegevoegd. Ze reed weg op de Muur en bleef overtuigend vooruit.

Omloop Het Nieuwsblad Elite men 2023

De finale van de vrouweneditie van Omloop Het Nieuwsblad begon met de Cubaanse Arlenis Sierra op kop. Zij vatte de Muur van Geraardsbergen aan met een halve minuut voorsprong. Op De Muur was het Lotte Kopecky die al vroeg aanging. Er was niemand die de Belgische volgde of kon volgen. Al kwamen er achter haar wel de nodige rensters bijeen die nog overschot leken te hebben. De grote afwezige vooraan was Annemiek van Vleuten.

Door de aanwezigheid van onder anderen SD Worx-rensters Vollering en Wiebes in die groep kwam er geen samenwerking op gang. Kopecky had ondertussen het gat met Sierra gedicht. De Cubaanse reed in eerste instantie nog mee, maar op twaalf kilometer van de meet - net voor de Bosberg - besloot ze niet meer over te nemen. Net voor de Bosberg viel Kopecky al aan, en Sierra deed geeneens een poging om haar nog te volgen.

Het moest dan ook van achter komen, maar daar leek SD Worx alles onder controle te hebben. Kopecky had een enorm gat geslagen, maar achter haar begon Movistar te rijden in dienst van Emma Norsgaard. In de slotkilometer werd het nog razendspannend en kwam het peloton snel opzetten, maar Kopecky wist haar inspanning vol te houden en zegevierde op imponerende wijze. Wiebes en Bastianelli completeerden het podium.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023