Jumbo-Visma zet de concurrentie nog maar eens te kijk, Benoot wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Tiesj Benoot heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. Nathan Van Hooydonck maakte het feest compleet met plek twee.

Kuurne - Bruxelles - Kuurne 2023

Een van de vroege vluchters was net als vorig jaar Taco van der Hoorn. Zij kregen een minuut of zeven voorsprong, maar op de Mont Saint-Laurent brak de koers al los. Op een kleine tachtig kilometer van de meet zette Jumbo-Visma druk en die versnelling werd overgenomen door Tim Wellens. Uiteindelijk was het de beslissende slag om een goede aanval op poten te zetten.

Wie waren er mee met Wellens? Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck vertegenwoordigden Jumbo-Visma, terwijl Matej Mohoric ook de benen had om zijn karretje aan te hangen. De vijfde en laatste renner vooraan: Taco van der Hoorn. Vijf hardrijders die al snel een voorsprong bijeen reden van zo'n twee minuten, maar in de achtervolgende groep zaten nog snelle mannen als Jakobsen, De Lie en Coquard.

Soudal Quick-Step, Lotto-Dstny en Cofidis deden hun uiterste best om het gat dicht te rijden, maar hoewel ze dichterbij kwamen, wisten ze niet heel veel van de voorgift af te snoepen. Met nog zeven kilometer te gaan hadden ze nog een minuut over. Het wachten was op een eerste aanval, maar lange tijd bleven de vijf goed samenwerken. Het werd duidelijk dat de winnaar vooraan zat.

Op vier kilometer van de meet begon het geloer en werd slag om slinger gedemarreerd. Van Hooydonck ging op een kilometer van de meet, maar hij werd teruggehaald. Vervolgens ging Benoot aan. Dat was de juiste aanval, want Benoot werd niet meer teruggehaald en zodoende maakte hij het feest voor Jumbo-Visma compleet dit openingsweekend. Van Hooydonck werd bovendien ook nog tweede.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023