HomeMateriaal📸 Dit is volgens een vakjury de beste racefiets van 2023

📸 Dit is volgens een vakjury de beste racefiets van 2023

Wat een plaatje! Dit is de racefiets van het jaar 2023. In het artikel lees je alles over deze aeromachine!

Elk jaar verschijnen er weer tientallen nieuwe modellen van alle grote racefietsmerken waar we ons aan kunnen verlekkeren. Racefietsen zien er tegenwoordig ook echt uit als echte racemonster. De snelheid druipt er vanaf. Trappen is bijna niet meer nodig… Uit al die blitse nieuwe fietsen kiest de vakjury van de RAI jaarlijks de racefiets van het jaar.

En de keuze is dit jaar gevallen op een Nederlands merk dat niet actief is in de WorldTour, maar we natuurlijk wel kennen van onze zeer succesvolle baanwielrenners: Koga.

Met de winnende Kinsei Pro borduurt Koga ook voort op die razendsnelle baanfiets, die ze zelf de snelste fiets ter wereld noemen (al zullen de dijen van Harrie Lavreysen toch ook wel het een en ander bijdragen..)

Luchtweerstand te snel af zijn

Het juryrapport is uiteraard lovend over de fiets. “De KOGA Kinsei PRO geeft de vakjury een fantastische eerste indruk. Hier staat een echte racefiets. Fraai spuitwerk, top afmontage, een mooi frame: een echte WOW-factor! Eenmaal op de weg blijft deze eerste indruk overeind. De stijfheid van de racefiets is dik in orde. Goede stabiliteit en vertrouwen door de 28 mm banden.”

De Koga Kinsei Pro is een high end-racefiets die volgens het ronkende persbericht van de firma is afgeleid van de gelijknamige fiets waarmee de Nederlandse baanwielrenners medaille na medaille pakken, maar dan helemaal geoptimaliseerd voor op de weg. ‘Kinsei’ betekent in het Japans vrij vertaald ‘gemaakt voor goud’ en tot elke vezel is deze aeroracer gemaakt om de luchtweerstand te snel af te zijn.

Specificaties van de fiets onder de foto 

Beeld: KOGA

De gegevens van de winnende fiets nog even op een rijtje:
Razendsnelle carbon aeroracer ✓ Gebaseerd op de snelste baanfiets ter wereld ✓ Geometrie geoptimaliseerd voor op de weg ✓ Volledig weggewerkte kabels ✓ Elektrisch schakelen op alle uitvoeringen ✓ Stuurpen deels verzonken in frame ✓ Aerodynamische voorvork en zadelpen ✓ 28mm Continental GP5000 banden ✓ Ruimte voor banden tot 32mm breed ✓ Selle San Marco Shortfit zadel ✓ Hydraulische schijfremmen.

De Koga Kinsei Pro is op dit moment nog niet verkrijgbaar voor consumenten, maar zal dat binnenkort wel zijn. De prijzen zijn nog niet bekend, maar we vrezen dat-ie niet heel goedkoop zal zijn…

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

📸 Wout van Aert rijdt Milaan-Sanremo met ‘cross set-up’: maar één voorblad

Matej Mohoric verraste vorig jaar in Milaan-Sanremo door met een dropper seat post te...

Victor Campenaerts rijdt Omloop met revolutionair schakelsysteem van Boonen en Gilbert: enorm voorblad, virtueel binnenblad

We berichtten al eerder over het bedrijf Classified Cycling dat met z'n Powershift-systeem een...

🎥 Van frame naar fiets in nog geen twee minuten: mooi filmpje van hoe een racefiets wordt opgebouwd

Misschien ben je zelf heel handig en bouw jij je eigen fiets op van...