Benoot twijfelt totaal niet aan vorm Van Aert: 'Als hij was gestart, had hij sowieso de finale van Strade gereden'

Wout van Aert is er niet bij in Strade Bianche, maar twijfels over zijn vorm zijn er niet binnen Jumbo-Visma.

Kuurne - Bruxelles - Kuurne 2023

Eerder deze week meldde Van Aert zich af voor Strade Bianche omdat hij een trainingsachterstand had opgelopen. Jan Bakelants twijfelde openlijk of Van Aert wel op schema ligt voor de klassiekers, maar Tiesj Benoot vertelt tegen Het Nieuwsblad dat er binnen de ploeg weinig twijfels zijn over de vorm van de kopman.

Benoot maakt zich absoluut geen zorgen. "Ik was erbij toen hij ziek geworden is. Hij heeft toen twee dagen niet getraind, maar daarna ging hij toch al snel weer heel hard. De berichten die ik opvang, zijn positief. Als Wout hier zaterdag zou starten, reed hij sowieso de finale van Strade. Toch is het een logische beslissing om dat niet te doen."

Waarom is het dan wel logisch dat Van Aert twee dagen later wél start in Tirreno-Adriatico? "Door die twee dagen die hij niet kon trainen, verliest hij eigenlijk een heel trainingsblok. De prioriteiten van Wout liggen nu eenmaal later. Het zou bovendien niet echt dankbaar voor hem zijn om hem niet topfit de Strade te laten tijden en die finale te laten aanvatten tegen mannen als Van der Poel en Alaphilippe."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023