Tegenvaller voor Jumbo-Visma: Laporte mist Parijs-Nice vanwege ziekte

Christophe Laporte reed een uitstekend openingsweekend, maar heeft een tegenvaller moeten verwerken richting het voorjaar.

Kuurne - Bruxelles - Kuurne 2023

Afgelopen weekend werd Christophe Laporte nog derde in Omloop Het Nieuwsblad en zesde in Kuurne-Brussel-Kuurne. In Parijs-Nice wilde hij verder werken aan zijn topvorm, maar de Fransman is ziek en mist Parijs-Nice. Dat is een hard gelag voor hemzelf, maar ook voor sprinter Olav Kooij, die daardoor zijn lead-out mist.

"Het is in de eerste plaats voor Christophe zelf natuurlijk een enorme domper", aldus Kooij. "Ook voor mij is het een aderlating, want hij is een van de besten ter wereld als het aankomt op het aantrekken van de sprint. Maar de ploeg telt gelukkig genoeg sterke jongens die mij kunnen piloteren richting mijn eindschot. Samen gaan we er iets moois van maken."

Ploegentijdrit

De Nederlander heeft met Edoardo Affini en Nathan Van Hooydonck wel twee ijzersterke renners tot zijn beschikking. De rest van de ploeg bestaat uit Jonas Vingegaard, Jan Tratnik, Tobias Foss en Rohan Dennis. Een ijzersterke ploeg ook voor de ploegentijdrit. "Daar willen we ook een mooi resultaat neerzetten. We hebben sterke jongens in de ploeg die geknipt zijn voor dat werk."

Kooij hoopt zelf meteen toe te slaan in de eerste etappe, maar het belangrijkste voor Jumbo-Visma is het duel tussen Vingegaard en zijn grote concurrent Tadej Pogacar. "Met het oog op het klassement van Jonas is het belangrijk dat we in de tijdrit als team goed voor de dag komen. Naast het streven naar ritzeges in de vlakke etappes is het klassement natuurlijk ook een absoluut hoofddoel."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023