HomeNieuwsDemi Vollering wint Strade Bianche na een beklijvende tweestrijd met ploeggenote Kopecky

Demi Vollering wint Strade Bianche na een beklijvende tweestrijd met ploeggenote Kopecky

Demi Vollering heeft Strade Bianche op haar naam geschreven. Dat deed ze na een strijd op het scherpst van de snede met ploeggenote Kopecky.

Op zo’n 47 kilometer van de meet leidde Karlijn Swinkels van Jumbo-Visma de finale van Strade Bianche in. Ze viel aan, maar de Nederlandse werd niet veel later gegrepen door schaduwfavoriete Kristen Faulkner. Een hardrijdster die gestaag een flinke voorsprong uitbouwde op de groep met favorieten. Ook liet de Amerikaanse Swinkels achter en ging ze dus solo op zoek naar de overwinning.

Met nog twintig kilometer te gaan had ze een voorsprong van liefst 1 minuut en vijftig seconden. Faulkner bleef doorboren, maar er lagen nog steile klimmetjes te wachten in de slotfase van de race. Waaronder die naar de finish in Siena. Achter Faulkner namen onder meer Movistar (Annemiek van Vleuten) en SD Worx (Lotte Kopecky) het heft in handen, maar Faulkner hield sterk stand.

Op de steile beklimmingen verloor Faulkner weliswaar iets van haar pluimen op de groep met favorieten, waarin Puck Pieterse – die haar debuut maakte in de WorldTour – een hele goede indruk achter liet. Ze kon de allerbeste rensters volgen, want op een van de steile stukken kwamen Van Vleuten, Lippert, Kopecky, Vollering, Uttrup Ludwig, Niewiadoma en Pieterse samen.

Paard hindert Vollering

Het was Vollering die vervolgens op achttien kilometer van de meet ten aanval trok en op jacht ging naar Faulkner. Achter de Nederlandse stopte ploeggenote Kopecky af om de concurrerende ploegen lam te leggen. Vollering werd echter ineens gehinderd in haar jacht op de koploper, want er liep een op hol geslagen paard op de weg. Het werd snel duidelijk dat ze het gat niet zou dichten in haar eentje.

Op La Tolfe demarreerde Kopecky dan ook en de Belgisch reed in één streep naar ploeggenote Vollering. Uttrup Ludwig kwam nog tot vijf meter, maar kon het gat niet dichten. Met een koppeltijdrit gingen Vollering en Kopecky op weg naar Faulkner, die haar achterstand zag verdwijnen van bijna anderhalve minuut naar een halve minuut. Beetje bij beetje werd duidelijk dat het SD Worx-duo het ging dichtrijden.

Pas in de laatste kilometer werd Faulkner ingerekend door Vollering en Kopecky. De Nederlandse werd nog gehinderd door Faulkner, maar had duidelijk nog iets over. Ze zette zelfs Kopecky onder druk en de ploeggenoten gingen er vol voor. Het was op het scherpst van de snede in de bochtige finale, waarin Vollering uiteindelijk net sterker was dan Kopecky.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

📸 Van Aert werkt ondanks hevige sneeuwval trainingsritje van 6.5 uur af richting Stelvio

Na twee maanden afwezigheid zal Wout van Aert zondag eindelijk terug een rugnummer opspelden....

Meer zoals dit

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

Jumbo-Visma schiet weer raak: Christophe Laporte wint ook derde etappe in Dauphiné

Een saaie dag in de Dauphiné. Dat is wat het was. Lorenzo Milesi (Team...

Interview | Nathan Van Hooydonck over autistenstempel: ‘Ik hoef ’s avonds op trainingskamp niet te pingpongen of biljarten’

Daar weten ze bij Jumbo-Visma alles van. In de Dauphiné wist Christophe Laporte meteen...