HomeColumnsColumn | Een werkdag uit het leven van Demi Vollering: k*twijf Lotte,...

Column | Een werkdag uit het leven van Demi Vollering: k*twijf Lotte, gillen om een paard en nog even de Strade winnen

Onze redacteur denkt dat er niet veel spannendere werkdagen waren dan die Demi Vollering gisteren op de fiets meemaakte...

“Hoe was jouw dag, schat?”, het is het clichébeeld van wat ’s avonds aan de Nederlandse eettafels de gespreksopener is.

Nu weet ik wel dat Demi Vollering na haar overwinning in de Strade Bianche waarschijnlijk niet diezelfde avond al met haar vriend boven een bord dampende rösti’s zat (ze wonen in Zwitserland), maar ik moest toch even aan dat beeld denken nadat ik alles wat er zaterdagmiddag in en na de koers gebeurde op me in had laten werken.

Even gillen en weer door

Wielrennen is immers ook werk. In dit geval dat van Demi Vollering en ze had een wat bijzondere werkdag achter de rug, to put it mildly. Nu is een werkdag waarbij je op twee dunne bandjes over een zootje losse steentjes in Toscane moet/mag rijden sowieso al wat aparter dan getalletjes in een Excelsheet invoeren of een dergelijke bezigheid.

Maar dat was nog maar de basis van haar werkdag. Dat ze over die steentjes moest stond al vast. Dat er opeens een losgeslagen paard voor haar neus liep niet.

“Nog wat meegemaakt, schat?”

“Mwoah ja… – hap rösti, smaksmaksmak – … toen ik demarreerde holde er daarna opeens een paard vlak voor m’n neus. Maar goed, even gillen en weer door. De koers wacht op niemand.”

Zo’n soort dialoog dus.

K*twijf

Over dat paard kom je nooit meer heen, maar daarna kon Demi haar vriend nog vertellen over een Amerikaanse die haar in de slotklim naar het plein in Siena in de hekken reed. Zo iemand zou je een k*twijf kunnen noemen, maar naar het schijnt bewaarde ze die term voor haar ploeggenote Lotte Kopecky.

Ach ja, je kent het wel. Sommige collega’s vind je nu eenmaal leuker dan anderen. En soms floept dat er dan even uit als je met hartslag 180 staat uit te hijgen op je werkplek – in dit geval is dat geen bureau onder een systeemplafond, maar een plein in Siena.

Na de laatste hap rösti – smaksmaksmak: “O ja, ik heb ook gewonnen trouwens.” Just another day at the office, maar dan met net wat meer grind, één paard en één trofee meer dan de gemiddelde Nederlander.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Column | De Ronde start in Brugge: hoe moet het nu met Renaat en de Konijnenpijp?

Onze redacteur vertelt over een van zijn hoogtepunten van de Ronde van Vlaanderen. Motorman Renaat Schotte en de Konijnenpijp....

Column | Shirin van Anrooij is de vrouwelijke Boogerd, Evenepoel én Escartin in één persoon

In de satirische televisieserie South Park komt in aflevering zes van seizoen tien het...

Column | Het toenemende chauvinisme van de Belgen is stuitend en lachwekkend

Door deze column te schrijven zal ik waarschijnlijk nooit meer heerlijk over die erbarmelijke...