Demi Vollering: 'K*twijf-uitspraak was niet naar Lotte, maar naar andere renster bedoeld'

Demi Vollering heeft na de finish in de Strade Bianche wel degelijk k*twijf geroepen, alleen was dat niet naar Kopecky gericht...

Strade Bianche Donne 2023

Wat een bizarre ontknoping was dat op Piazza Del Campo! Demi Vollering kwam als eerste boven op de Via Santa Catarina en mag zo de Strade Bianche aan haar palmares toevoegen. Daarvoor moest ze echter haar eigen ploeggenote Lotte Kopecky kloppen in de sprint. Vollering was er bovendien van overtuigd dat Kopecky haar zou laten winnen en kon het niet appreciëren dat haar Belgische collega haar vlak voor de finish nog voorbij ging.

Na de finish kwam het dan ook tot een woordenwisseling tussen de twee. Volgens omstanders zou Vollering Kopecky uitgescholden hebben voor 'k*twijf'. In een interview na afloop verklaarde ze dat ze het incident niet herinnerde en dat er geen spanningen heersen tussen de twee, maar in Het Nieuwsblad komt ze nu met een ander verhaal.

"Ik riep dat inderdaad, maar niet naar Lotte", legt ze uit. "Toen ik na de finish mijn handschoentje uittrok zag ik dat mijn hand behoorlijk verwond was, omdat Faulkner me in de hekken had gereden. Ik riep dan hardop 'kutwijf'. Het was zeker niet voor Lotte bedoeld, maar voor Faulkner", aldus Demi Vollering.

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023