🎥 Paarden in het peloton: beelden uit Strade vergeleken met anders incidenten

Demi Vollering schrok zich een ongeluk in de Strade Bianche: een paard vlak voor haar neus. Het was niet de eerste keer in koers..

Ze was vol in een inspanning om de koers naar haar hand te zetten tot er wel een heel opvallende concurrent in beeld verscheen: een paard. Demi Vollering moest gillend in de remmen in de Strade Bianche. Het liep voor zowel Demi als paard Zlatana met een sisser af. De Zuid-Hollandse had achteraf meer last Kristen Faulkner die haar later nog bijna de hekken inreed in Siena.

Erik Zabel getorpedeerd

Dit paard liep gelukkig voor de rensters uit, maar ze duiken helaas ook weleens op ín het peloton. Het Instagram-account How The Race Was Won zette drie incidenten onder elkaar.

Die uit Gent-Wevelgem van 2000 is het bekendst, omdat daar Erik Zabel werd getorpedeerd door de pony. Maar ook in het niet meer bestaande Criterium International zagen we al eens een op hol geslagen paard in het peloton.

Hopelijk met paarden en andere dieren keurig in de wei is er deze week weer voldoende koers. De mannen rijden twee grote etappekoersen: Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico. Voor de vrouwen is de eerste WorldTour-wedstrijd de Ronde van Drenthe van zaterdag 18 maart.

Pelotonpraat
  • Beeld: Eurosport / GCN