Ondanks Roglic zijn Kelderman en Benoot vooruitgeschoven pionnen: 'Ik leg mezelf geen druk op voor een klassement'

Primoz Roglic reed een bemoedigende tijdrit in de Tirreno-Adriatico, waar hij zijn seizoensdebuut maakt na lang blessureleed.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 1 ITT

De laatste koers die Roglic voor de Tirreno-Adriatico reed was de Vuelta a España, waar de Sloveen zwaar ten val kwam en de strijd moest staken. Na een winter met onder meer een operatie aan zijn schouder, was het de bedoeling dat hij pas in de Ronde van Catalonië zou terugkeren in competitie. Dat gebeurde dus toch eerder dan gedacht.

Met een twaalfde plaats in de openingsrit presteerde Roglic meteen beter dan verwacht. "Ik heb een lang trainingsblok gehad en voelde me klaar om te koersen. Door het rijden van wedstrijden weet ik waar ik aan moet werken om beter te worden. Het belangrijkste is dat ik weer kilometers maak en terug ben in het peloton. Ik leg mezelf geen druk op voor een klassement."

Roglic wordt ook niet uitgespeeld als kopman, want daarvoor kijken ze bij de Nederlandse ploeg naar Tiesj Benoot en vooral Wilco Kelderman, die een prima tijdrit afwerkte. De Nederlander moet tijdens de Giro d'Italia uitgroeien tot meesterknecht van Roglic. Arthur van Dongen over de verhoudingen binnen de ploeg: "Tiesj en Wilco staan op één lijn. De komende week zal moeten uitwijzen wie bergop de beste is."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023