Annemiek van Vleuten lovend over Puck Pieterse: 'Nu al een kampioene, zet volgend jaar m'n geld op haar'

Na de Strade Bianche kreeg Puck Pieterse al veel lof, maar nu heeft ook de wereldkampioene heel mooie woorden voor haar.

Puck Pieterse schoolde zich na een zeer succesvol crossseizoen in twee weken om tot wegwielrenster en in haar tweede koers ooit bij de senioren en de eerste in de WorldTour, de Strade Bianche, werd ze op indrukwekkende wijze zesde en maakte ze tussen alle wereldtoppers koers.

Naast de veelbesproken finish van Demi Vollering was de ontbolstering van de 20-jarige Pieterse the talk of the town. Het sterke rijden van de Amersfoortse ontging ook veterane en wereldkampioene Annemiek van Vleuten niet. De twee reden geruime tijd samen in de achtervolging en na afloop was ze zowel op Twitter als op Instagram vol lof.

'WAUW'

In een retweet van een foto op het account van de ploeg van Pieterse schrijft ze. "Over de toekomst van het wielrennen gesproken...WAUW. Wat is zij nu al een kampioene. En een renster met lef ook, Ze twijfelde niet en reed vol gas in de achtervolging zonder te twijfelen. Ik genoot ervan."

Op Instagram reageert ze op een post van Pieterse zelf en zegt ze: "Ik zet m'n geld op jou voor de overwinnning volgend jaar. Wat een indrukkwekkende koers", met drie uitroeptekens een een on fire-emoji erbij. Je ziet de posts hieronder.

Beeld: Instagram Puck Pieterse

Pieterse neemt nu even vrijaf van de fiets en zal zich dan gaan voorbereiden op het mountainbikeseizoen dat in mei begint. Ze wil zich plaatsen voor de Spelen van Parijs in 2024. Van Vleuten is na de Strade naar Tenerife getrokken om de andere voorjaarsklassiekers voor te bereiden.

Achtergrond
  • Beeld: Instagram Fenix-Deceuninck