José De Cauwer kiest zijn favorieten voor Milaan-San Remo: 'Ik denk dat we van Mathieu ook niet alles gezien hebben'

ondanks een tegenvallende seizoensstart is José De Cauwer er van overtuigd dat Mathieu van der Poel er zaterdag wel zal staan tijdens La Primavera.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 2

Tadej Pogacar lijkt de grote topfavoriet om zaterdag het allereerste monument van het voorjaar voor het eerst op zijn palmares te zetten. Die zege zal hij echter niet kado krijgen. Geen klassieker die zo moeilijk en onvoorspelbaar is als La Classicissima, zoals de Italianen hem graag noemen. Sporza wielercommentator José De Cauwer blikte vooruit in Sportweekend en schrijft Van der Poel zeker niet af.

Ook De Cauwer ziet de Sloveense wielerkampioen uiteraard als dé grote favoriet. "Indien ik ploegleider was van UAE, dan zou ik zeker proberen om op de Cipressa alle sprinters overboord te gooien. Maar ik denk dat hij vooral met Wout van Aert rekening zal moeten houden. Hij was echt heel goed in Tirreno."

Mathieu van der Poel

Van der Poel blijft na Tirreno-Adriatico met wat vraagtekens zitten. In de Strade Bianche kwam hij er in de finale niet aan te pas en ook in de Koers van de twee zeeën lukte het niet om een ritzege mee te pikken. In de vierde etappe moest hij zelfs lossen op een klimmetje. Van der Poel gaf zelf al aan dat hij betere benen verwacht had en ziet zijn crosswinter als oorzaak van zijn mindere vorm.

Volgens José de Cauwer moeten we ons niet te veel zorgen maken over Van der Poel. "Ik denk dat we van Mathieu ook niet alles gezien hebben", vertelt hij. "Hij kon dan wel niet volgen op de beklimmingen, maar hij is meer dan goed genoeg om mee te strijden voor winst in San Remo. Een weekje er bij kan heel veel doen. Hij heeft ook een hoogtestage en Tirreno-Adriatico in de benen. Over een week kunnen we al een heel andere Mathieu zien. Ik zou hem zeker bij de kandidaat-winnaars zetten voor Milaan-San Remo."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023