Egan Bernal keert terug in koers tijdens Coppi e Bartali

Egan Bernal speldt komende week voor het eerst na zijn knieblessure weer een rugnummer op. De Colombiaanse klimgeit maakt zijn rentree in de Settimana Internazionale  Coppi e Bartali (21-25 maart).

Vuelta a San Juan 2023 - 40th Edition - stage 1

Egan Bernal maakt volgende week zijn rentree in het profpeloton tijdens de Settimana Internazionale  Coppi e Bartali (21-25 maart). De Colombiaanse tourwinnaar werd de voorbije maanden gehinderd door een knieblessure, maar is inmiddels weer aan de beterende hand.

De renner van INEOS-Grenadiers begon veelbelovend aan het seizoen met een vierde plaats in de koninginnenrit van de Vuelta San Juan, maar kwam sindsdien niet meer in actie. Pijn aan de knie zorgde ervoor dat hij een tijdje aan de kant stond.

Voor Egan Bernal staat dit seizoen in het teken van de wederopstanding. De 25-jarige klimgeit kwam januari vorig jaar hard ten val tijdens een training en lag daarna enige tijd in kunstmatige coma. Na een voorspoedig herstel maakte de tweevoudig grote ronde winnaar luttele maanden later alweer zijn comeback als profrenner, maar de blessures en pijntjes blijven hem achtervolgen. In de Italiaanse rittenkoers hoopt Bernal een stap te zetten richting het niveau van weleer.

Nieuws
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 202c