Evenepoel draait warm richting Giro: verpulvert Strava-KOM op Teide

Remco Evenepoel werkt hard om in topvorm aan de start van de Giro te verschijnen, de voortekenen zijn positief.

UAE Tour 2023 men 2023 stage-7

Remco Evenepoel is neergestreken in Tenerife voor een trainingskamp en hoogtestage ter voorbereiding op de Giro d'Italia. De Belg steekt in goede vorm, getuige zijn Strava-geschiedenis.

De regerend wereldkampioen was vorig maand al de beste in de UAE Tour en ook op trainingskamp doet hij het allesbehalve rustig aan. Afgelopen maandag betwistte de Soudal-QuickStep-renner de westkant van de vulkaan de Teide in een rit van in totaal maar liefst 165 kilometer met meer dan 4000 hoogtemeters.

Met zijn tijd op de klim verpulverde het 23-jarige talent de KOM van voormalig Bahrein-academy coureur Jonas Hjorth met twee minuten verschil. Onder meer Chris Froome, Dylan van Baarle en Pavel Sivakov zijn ook terug te vinden in de top tien.

Beeld: Strava Remco Evenepoel

Samen met een aantal ploeggenoten bivakkeert de Belgische ronderenner in Tenerife om de basis voor een goede Giro te leggen. Evenepoel maakt volgende week zijn opwachting in de Ronde van Catalonië (20-26 maart). Daar bindt hij de strijd aan met zijn grote tegenstrever in de Giro: Primoz Roglic. De Sloveen liet in de Tirreno ook al zien prima in orde te zijn - understatement.

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023