Tobias Foss roemt cultuur binnen Jumbo-Visma: 'De geest en manier van werken van Primoz en Wout zijn zó inspirerend'

Tobias Foss moet in de Giro d'Italia een van de helpers worden van Primoz Roglic. De Noor kijkt op tegen de winnaar van de Tirreno-Adriatico.

Paris-Nice 2023 stage 7

In gesprek met de podcast The Press Room gaat de wereldkampioen tijdrijden dieper in op de voorbeelden uit zijn jeugd, maar ook uit het heden. "Wiggins en Froome waren grote idolen voor me en daarvoor keek ik op tegen Andy Schleck, maar als ik deze dagen een voorbeeld zou moeten opnoemen, dan zouden dat mijn teamgenoten zijn."

Foss roemt de inspirerende cultuur die heerst bij Jumbo-Visma. "Jonas, Primoz en vooral Wout... Tegen die jongens kijk ik enorm op. Primoz en Wout doen alles zo goed en perfect. Natuurlijk is het belangrijk dat je ook een persoonlijke tint toevoegt. Het is niet omdat Wout het doet dat iedereen het moet doen, maar Wout en Primoz hun geest en manier van werken zijn zó inspirerend."

Jonas Vingegaard

En ook de ontwikkeling van Jonas Vingegaard noemt Foss zeer inspirerend. Vooral omdat hij zich kan relateren aan de Deen. "Drie jaar geleden was hij ook heel goed, maar toen waren we ongeveer van hetzelfde niveau op training. Hij heeft enorme stappen gezet en uiteindelijk de Tour de France gewonnen."

Het geeft Foss zelf ook extra motivatie. "Om iemand te zien die niet veel eerder dicht bij jou zat qua niveau en die nu de belangrijkste koers op de kalender kan winnen, is heel inspirerend. Dat doet mij ook geloven dat ik het ooit kan."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023