HomeAchtergrondLefevere deelt familiedrama dat van hem 'geldwolf' maakte: 'Alles werd in beslag...

Lefevere deelt familiedrama dat van hem ‘geldwolf’ maakte: ‘Alles werd in beslag genomen’

Een pijnlijk familiedrama uit zijn jeugd, heeft ervoor gezorgd dat Patrick Lefevere zijn zaakjes financieel op orde heeft.

In de tweede aflevering van ‘Patrick Lefevere. Godfather van de koers’ ging het over de ‘geldwolf’ die in Lefevere schuilt. Die zucht naar geld vindt zijn oorsprong in een pijnlijke gebeurtenis uit het verleden. De vader van Lefevere zag namelijk zijn autokerkhof failliet gaan en belandde nadien ook even in de gevangenis.

“Op een bepaald moment werkten er 80 mensen bij mijn vader”, vertelt Lefevere. “Mijn oom verwittigde hem dat zijn werknemers van hem steelden, maar hij wilde dat niet geloven. Hij durfde nooit iemand ontslaan.”

Het familiebedrijf ging ten onder en deurwaarders kwamen aanbellen. “Ik voelde het wel aankomen. De spanningen begon op te lopen en plots stond de curator voor de deur. Dat was precies een Gestapo-agent zoals in de films. Alles werd in beslag genomen. Ook de 30.000 frank op mijn spaarboek. Ik had zelfs geen bed meer. Mijn schoonbroer heeft dat bed teruggekocht.”

Gevangenis

De vader van Lefevere werd ook nog eens gearresteerd. “Om toch nog iets te hebben hield hij wat materiaal van het bedrijf achter”, vertelt de broer van Patrick Lefevere. “Dat was misschien 15.000 of 20.000 euro. Iemand had hem toen verklikt en dan hebben ze hem opgesloten in de gevangenis van Ieper. Hij heeft meer dan een jaar vastgezeten. Die mens was volledig gebroken.”

“Ik reed op woensdagmiddag met mijn fietsje naar de gevangenis in Ieper om hem te bezoeken. Ik zat daar achter glas te praten met mijn vader. De impact daarvan was immens. Daarom probeer ik zakelijk wel alles op een rijtje te houden”, aldus Patrick Lefevere.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...