5 kanshebbers voor Milaan-Sanremo die je in de favorietenlijstjes niet hebt gehoord

Milaan-Sanremo is de enige koers die gewonnen kan worden door tientallen renners. Aan deze kanshebbers heeft nog niemand gedacht.

Paris-Nice 2023 stage 7

Neilson Powless

Milaan-Sanremo is misschien niet het meest ideale parkoers voor Neilson Powless, maar de Amerikaan is al het hele jaar in topvorm en de kans dat hij er na de Poggio nog bijzit, is groot. Is er op de Via Roma geen controle meer, kan iemand als Powless daar zomaar van profiteren.

Fred Wright

Bahrain-Victorious heeft met Matej Mohoric een absolute kopman, terwijl Jonathan Milan een sprinter is die een heuveltje kan overleven. Sowieso heeft de ploeg een ijzersterke formatie, want ook Pello Bilbao, Damiano Caruso en Fred Wright worden niet gelost op de Cipressa. Die laatste is bovendien ook nog rap aan de meet.

Alex Aranburu

Nee, Alex Aranburu wordt niet genoemd bij de kanshebbers voor Milaan-Sanremo, terwijl de Spanjaard toch al twee keer zevende werd in het eerste monument van het jaar. Aranburu heeft bij Movistar een vrijgeleide, maar met Ivan García Cortina heeft de ploeg wel nóg een schaduwkopman.

Bryan Coquard

Jasper Philipsen is een sprinter waarvan gezegd wordt dat hij een snelle man is die een heuveltje kan overleven, maar Bryan Coquard moet dat ook kunnen. De Fransman van Cofidis won in de Tour Down Under zijn eerste WorldTour-koers. Coquard deed pas twee keer mee aan Milaan-Sanremo. Vorig jaar werd hij 37ste.

Danny van Poppel

Bij BORA-hansgrohe gaan ze vol voor Sam Bennett, maar de kans dat de Ier er na de Cipressa en Poggio erbij zit, lijkt klein. Danny van Poppel zou de heuveltjes makkelijker moeten kunnen overleven, en de Brabander kan met zijn snelle benen zomaar verrassen.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023