Jumbo-Visma presenteert selectie Milaan-Sanremo: Wout van Aert kopman, Christophe Laporte schaduwfavoriet

Jumbo-Visma heeft de selectie voor Milaan-Sanremo bekendgemaakt. Wout van Aert is absolute kopman, Christophe Laporte schaduwkopman.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 6

Wout van Aert won al in 2020 en is ook dit jaar weer de absolute kopman van de Nederlandse ploeg. Na de Poggio zal hij hopen op de aanwezigheid van nog een aantal ploeggenoten. Christophe Laporte kan uitgespeeld worden als schaduwfavoriet of Van Aert bijstaan op de Via Roma.

Naast de twee kopmannen zat ook Jan Tratnik vorig jaar tot ver in de finale mee. De Sloveen is dit jaar alleen maar beter gaan presteren en kan dan ook nog een rol spelen op de Poggio. Van Attila Valter en Nathan Van Hooydonck mag ook verwacht worden dat ze er na de Cipressa in ieder geval nog bijzitten.

De selectie wordt gecompleteerd door Edoardo Affini en Jos van Emden. Die eerste zou een goede kracht zijn om uit te spelen in de gevaarlijke aanloop naar de Cipressa, terwijl Van Emden waarschijnlijk vanaf kilometer nul op kop wordt gezet om de vlucht van de dag onder controle te houden.

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023