📸 Wout van Aert rijdt Milaan-Sanremo met 'cross set-up': maar één voorblad

Wout van Aert laat de fiets zien waar hij morgen mee rijdt en Jumbo-Visma komt met een noviteit voor La Primavera.

Team training for the UCI WorldTour Milano - Sanremo

Matej Mohoric verraste vorig jaar in Milaan-Sanremo door met een dropper seat post te rijden, een technisch snifje uit het MTB'en waardoor je in afdalingen je zadel kan laten zakken. Jumbo-Visma en Wout van Aert verrassen ook met een noviteit - hoewel minder revolutionair.

De Belg van de Nederlandse ploeg kiest namelijk, zoals hij het zelf noemt, voor een cross set-up. Dat wil zeggen dat zijn Cervélo maar één voorblad heeft, zoals hij dat ook in het veldrijden heeft.

Milaan-Sanremo heeft geen hellingen waarbij je een binnenblad nodig hebt - tenminste de profs dan; veel toerfietsers zullen 'm op de Poggio en Cipressa echt wel nodig hebben.

Van Aert postte op Instagram een story waarin hij een foto van de fiets laat zien waar hij morgen de 300 kilometer van Milaan naar San Remo zal afleggen. Hier zie je 'm.

Beeld: Instagram Wout van Aert

Wout van Aert kan morgen voor de tweede keert in z'n carrière Milaan-Sanremo winnen. In 2020 won hij de corona-editie die in augustus werd verreden. Hij wordt morgen omringd door Christophe Laporte, Jan Tratnik, Attila Valter, Nathan Van Hooydonck, Jos van Emden en Edoardo Affini.

Materiaal
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023