🎥 Sagan rijdt laatste keer San Remo en geeft hilarisch interview: 'Ik denk dat er iemand zal winnen'

Peter Sagan rijdt straks zijn allerlaatste Milaan-San Remo en gaf op de ploegenvoorstelling een hilarisch interview.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 7

Na dit seizoen moeten we helaas afscheid nemen van wielerlegende Peter Sagan. De Slowaak reed een indrukwekkende erelijst bijeen, maar kon ook naast de fiets op veel sympathie rekenen bij fans. 'De Hulk' is zonder twijfel één van de meest opvallende en geliefde renners van het voorbije decennium. Op de vooravond van zijn laatste Milaan-San Remo deed een enthousiaste Sagan zijn reputatie nog eens alle eer aan met een hilarisch interview (onderaan het artikel te bekijken).

"Ik voel me goed, ik ben heel gelukkig", begon hij. "Fysiek en mentaal ben ik in orde." Zijn favoriet voor morgen? "Ik denk dat er iemand zal winnen", grapte hij. "Maar ik kan de toekomst helaas niet voorspellen. We zullen morgen wel zien wat er gebeurt."

Hoewel kans hij zichzelf geeft op de zege? "Veel. Het is al vaak gebeurd dat de topfavoriet het hier niet kon waarmaken. Wel, nu ben ik ook geen topfavoriet, dus misschien kan ik winnen. Het is de makkelijkste van alle topklassiekers om te rijden, maar de moeilijkste om te winnen. Misschien lukt het morgen wel", aldus Peter Sagan.

Sagan reed zijn eerste Milaan-San Remo in 2011 en stond in totaal maar liefst twaalf keer aan de start in La Classicissima. Hij slaagde er helaas nooit in het monument aan zijn palmares toe te voegen, maar eindigde In 2013 en 2017 wel twee keer op een tweede plaats. Vijf keer viel hij net naast het podium.

Pelotonpraat
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023