HomeNieuwsChristoph Roodhooft in de wolken met monumentale zege Van der Poel: 'Voorlopig...

Christoph Roodhooft in de wolken met monumentale zege Van der Poel: ‘Voorlopig kan dit voorjaar al niet meer kapot’

Mathieu van der Poel was niet geweldig in de Tirreno-Adriatico, maar liet in Milaan-Sanremo desondanks zien in bloedvorm te verkeren.

Alpecin-Deceuninck was de laatste WorldTour-ploeg met een overwinning dit seizoen. Na twee ritzeges in de Tirreno-Adriatico van Jasper Philipsen was ook het eerste monument voor Alpecin-Deceuninck, dat Van der Poel op fenomenale wijze zag winnen. Manager Christoph Roodhooft vertelde tegen Het Nieuwsblad over het eerste monument van het jaar.

Daarbij ging het onder meer over de Tirreno-Adriatico, waarin Van der Poel niet geweldig in orde was. “Misschien was Mathieu niet zo goed als twee jaar geleden, maar toen was hij misschien wel te goed. Nee, ik wist dat hij in orde zou zijn voor Milaan-Sanremo”, klonk het na afloop.

Wat Roodhooft ook zeer tevreden stemde was de kracht van de ploeg. In aanloop naar de Poggio werd Van der Poel nog omringd door Quinten Hermans, Gianni Vermeersch, Søren Kragh Andersen en Jasper Philipsen. “We zijn als ploeg naar hier gekomen om er echt iets van te maken. Ik denk wel dat dat gelukt is. Mocht de aanval van Mathieu mislukt zijn, hadden we ook Kragh Andersen nog in stelling kunnen brengen.”

Poggio

Dat was niet nodig, want Van der Poel bleek beter dan zijn concurrenten Wout van Aert, Tadej Pogacar en Filippo Ganna. De Nederlander maakte het verschil op het einde van de Poggio. “Zes seconden werden acht seconden werden negen seconden… En toen hij beneden was, wist ik het zeker. Door die wind in de rug reed hij zestig per uur. De achtervolgers gingen geen tachtig per uur rijden.”

Met een geweldig gevoel gaat Alpecin-Deceuninck nu naar de rest van het voorjaar. “Kan Mathieu of een andere renner er nog iets aan toevoegen, des te beter. Maar voorlopig kan dit voorjaar al niet meer kapot.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...