Lance Armstrong lyrisch na zege Van der Poel: 'Buitengewone prestatie, the kid is back'

Lance Armstrong is erg onder de indruk van hoe Mathieu van der Poel iedereen knock-out sloeg op de Poggio.

Fans van Mathieu van der Poel hoeven zich geen zorgen meer te maken. Na een tegenvallende Tirreno-Adriatico, liet hij in Milaan-San Remo alle twijfels achter zich. Van der Poel knalde al zijn concurrenten uit het wiel op de Poggio en soleerde zo op de Via Roma naar zijn derde zege in monument.

Ook Lance Armstrong wilde absoluut niets missen van La Primavera en zette zijn wekker om zes uur zodat hij de koers live kon volgen. In zijn podcast The Move noemde hij de knalprestatie van Mathieu van der Poel 'buitengewoon'.

Wat Armstrong betreft, is het wegseizoen pas nu echt op begonnen. "Niet in het Midden-Oosten of in Parijs-Nice, maar in Milaan-San Remo. Wat Van der Poel klaargespeeld heeft is een buitengewone prestatie. De voorbije weken twijfelden we nog aan zijn vorm, aan de sterkte van zijn team... Die vragen zijn nu plots over. The kid is back."

Ook de manier waarop hij het deed, vindt Armstrong geweldig. "Wie zich afvraagt wat een coole manier is om een koers te winnen, moet even kijken hoe Van der Poel won in San Remo. Dit is hoe je een wedstrijd wint en zeker een klassieker. Je zag gewoon dat hij in bloedvorm was. Hij kwam als eerste boven op de Cipressa, sloeg daarna samen met een ploegmakker een kloof in de afdaling en leek zich zelfs af te vragen of hij daar al moest aanvallen. Ik zag meteen dat hij in z'n nopjes was."

Johan Bruyneel, de voormalige ploegleider van Lance Armstrong, is even lyrisch. "Volgens mij heeft hij zich wat verstopt in Tirreno-Adriatico. Die demarrage op 400 meter voor de top van de Poggio was onwaarschijnlijk, niemand had daar een antwoord op. Hij was zo veel sneller dan de rest, je zag meteen dat hij ging winnen."