Jumbo-Visma ziet Van Aert gat dichtrijden voor Van der Poel: 'Slim van Mathieu, en dat doet hij altijd'

Mathieu van der Poel won na een geweldige aanval op de Poggio Milaan-Sanremo. Even eerder had Wout van Aert hem daar een handje bij geholpen.

Milan - Sanremo 2023

Na een lead-out van Tim Wellens op de Poggio ging Tadej Pogacar vervolgens aan. De Sloveen zette alles op alles om de concurrenten te kraken, maar Filippo Ganna kon hem volgen. Van Aert en Van der Poel zaten even op een gaatje van vijftien meter, maar Van Aert dichtte het met Van der Poel in zijn wiel. De Nederlander had vervolgens nog een tweede versnelling die iedereen te machtig was.

Had Van Aert iets anders moeten doen en Van der Poel meer uit diens kot moeten lokken? Zelf vertelde de kopman van Jumbo-Visma nergens spijt van te hebben gehad. Algemeen manager Richard Plugge over de beklimming van de Poggio: "Dat is slim van Mathieu en dat doet hij altijd", reageerde de Leidenaar bij Het Laatste Nieuws. "Dat wist je van tevoren, maar je moet het ook nog doen. Misschien is de pijl die Wout daar verschiet, de pijl die hij later te kort komt."

Bij Jumbo-Visma was het de bedoeling dat er meerdere renners mee waren na de Poggio, maar mede doordat Matteo Trentin een gat liet vallen, kwam niets van dat plan terecht. En dan was er ook nog de val van Jan Tratnik. Hij was de aangewezen man om Van Aert bij te staan in de finale. "Maar uiteindelijk zie je dat er op de top van de Poggio maar vier man overbleef, de vier sterkste in koers", aldus Plugge.

Vervolgens ging het over de kracht van de ploeg Jumbo-Visma, die omschreven wordt als B-garnituur zonder Primoz Roglic, Dylan van Baarle en Tiesj Benoot. "Ik snap wat je bedoelt, maar ik denk dat we hier met Valter, Laporte en Tratnik een aardige ploeg op de been brachten. Uiteindelijk heeft Mathieu ook geen hulp van een ploegmaat gekregen om terug te keren bij Pogacar."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023