Indrukwekkende Shirin van Anrooij knalt met lang solo naar zege in Trofeo Alfredo Binda

Shirin van Anrooij heeft het allereerste profzege beet na een heel knappe solo in de Trofeo Alfredo Binda.

Danilith Nokere Koerse 2023 Women

In het Noorden van Italië werd vandaag de Trofeo Alfredo Binda verreden. De klimkoers is 139 kilometer lang en de omloop is best wel pittig. Met toppers zoals Lorena Wiebes, titelverdedigster Elisa Balsamo, Marianne Vos en Silvia Persico oogde het deelnemersveld heel sterk.

Op 24 kilometer van de finish in Cittiglio werd de vroege vlucht gegrepen, waarop Shirin van Anrooij ten aanval trok.  De Nederlandse wereldkampioene veldrijden bij de beloften gooide zich in de afdaling naar beneden, maar kon geen echt grote kloof slaan.

op 17 kilometer van de finish versnelde de Australische Grace Brown (FDJ - SUEZ) uit het peloton, maar ze geraakte niet bij Van Anrooij. Op de voorlaatste beklimming scheurde Mavi Garcia (Liv Racing TeqFind) het peloton helemaal uiteen. Van Anrooij verbeet de pijn, maar bleef eenzaam voorop rijden.

Op de slotklim bouwde ze haar voorsprong verder uit naar 30 seconden en leek de zege binnen handbereik. Achterin probeerden enkele dames zich nog los te werken uit het uitgedunde peloton, maar Van Anrooij hield haar knappe solo vol tot aan de finish in Cittiglio en pakt zo haar allereerste profzege. Elisa Balsamo won de sprint om de tweede plaats.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023