Adrie van der Poel in de wolken na zege van zoon: 'Misschien is hij straks nog wat sterker'

Adrie van der Poel is helemaal in de wolken na de knappe zege van zoonlief in Milaan-Sanremo en denkt dat Mathieu zelfs nog iets beter kan.

Milano - Sanremo 2023

In tegenstelling tot zijn echtgenote Corinne Poulidor en de vriendin van Mathieu, bleef Adrie van der Poel rustig thuis tijdens Milaan-Sanremo. "Ik heb het op mijn manier beleefd", vertelt Adrie in gesprek met Het Laatste Nieuws. Hij zag de koers zelfs maar in 'flitskes'. "Liever ben ik zelf actief op zo’n koers dan dat ik er thuis naar kijk in de zetel of ter plaatse ben."

"Je eigen zoon die daar rijdt. Als favoriet dan nog. Ik denk dat dat moeilijk voor te stellen is wat dat betekent. Je weet ook dat er vanalles kan gebeuren. En het is niet de makkelijkste wedstrijd om te winnen."

Sterkste nummertje ooit

Adrie noemt het huzarenstukje van zijn zoon 'één van zijn sterkste nummertjes ooit'. "Dat zijn zo van die ijkpunten, zoals ook die gele trui in de Tour twee jaar geleden. Hij doet het dan toch maar, hé. Op het vlakke vond ik hem kalm en stil op de fiets zitten. Het ging vooruit. Terwijl je op die andere gezichten toch meer verbetenheid zag. Wout, Filippo, Tadej: ze zijn duidelijk diep moeten gaan op de Poggio. Het gaat dan niet over een immens verschil, maar ze waren toch iets minder in de finale."

Dat het er in Tirreno-Adriatico niet zo goed uitzag, daar gaat Van der Poel senior niet akkoord mee. "Ik vond hem in de Strade Bianche al niet slecht. Met zo’n korte voorbereiding en zonder wedstrijdritme was het daar absoluut niet simpel. En in de Tirreno viel mij vooral de enorme rust op die hij uitstraalde. Het liep niet zoals het moest. Maar hij maakte zich er helemaal niet druk om. Hij is eigenlijk nog maar pas bezig."

Relaxed

Van der Poel lijkt nu dus helemaal in orde om in het verdere verloop van het voorjaar te knallen. "Misschien kan er nog wel een heel klein beetje bij. Feit is: déze heeft hij alvast beet. Het zal hem de nodige rust schenken en anders doen koersen. Meer relaxed. Want zijn voorjaar kan sowieso al niet meer stuk", aldus Adrie van der Poel.

Achtergrond
  • Photo: Poolphoto/SCA/Cor Vos © 2023