HomeAchtergrondBelg Gerben Thijssen is open en eerlijk over Nederlandse topsprinters: 'Een leuke...

Belg Gerben Thijssen is open en eerlijk over Nederlandse topsprinters: ‘Een leuke jongen, maar op de fiets een macho’

De Belg Gerben Thijssen heeft het hart op de tong. Hij is dan ook heel open over zijn Nederlandse sprintcollega's en praat over hoe ze zijn op en naast de fiets.

Gerben Thijssen is dit seizoen prima bezig. De 24-jarige Belg van intermarché-Circus-Wanty won al Bredene-Koksijde en de GP Jean-Pierre Monseré – al denkt Caleb Ewan daar anders over.

Vandaag kan hij in Brugge-De Panne opnieuw toeslaan (al zou de wind voor hem roet in het eten kunnen gooien). Zijn concurrentie komt met Jasper Philipsen uit eigen land, maar er zijn ook drie sterke Nederlanders aanwezig: Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Olav Kooij.

In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad licht hij de de drie stuk voor stuk door. Wat zijn hun sterke en zwakke punten/ Hoe zijn ze op en naast de fiets? De nog jonge Belg is er heel open en eerlijk over.

Fabio Jakobsen

“Eén van de snelsten op twee wielen. Een heel bonkige persoon. We hebben wat dezelfde bouw. Hij is op dit moment nog iets sterker. Ergens hebben we één of andere kleine gelijkenis, al moest Fabio na zijn ongeval van nog verder terugkomen. Ik had na dat ongeval tijdens de Zesdaagse van Gent 2019 ook een hersenbloeding en moest eveneens volledig revalideren. Opnieuw leren stappen en van die dingen.”

“Fabio is echt iemand waarvoor ik veel respect heb. Dat kan je ook zien in de sprinten die ik met hem rijd. Die laatste zeventig à honderd meter heeft hij nog meer punch. Hij komt er altijd heel laat uit.”

Dylan Groenewegen

“Ik verloor vorig jaar de Veenendaal-Veenendaal Classic van hem, maar ik klopte hem ook al. Dylan is een heel open kerel. Hij ziet er een beetje macho uit, maar als je ermee babbelt, is het een heel vriendelijke gast. Een leuke jongen, maar op de fiets een macho. Dat imago straalt hij ook uit. Het is ook iemand die wil winnen, maar diep vanbinnen een klein hartje heeft.”

“Ach, spurters zien er allemaal stoer uit, maar ze zijn soms allemaal onzeker. Groenewegen kan iets langer sprinten. Hij kan 250 tot 300 meter aan. Hij gaat altijd veel sneller in de wind sprinten. Zoals Merlier, tegen wie ik ooit eens wil sprinten.”

Olav Kooij

“De Nederlander is de enige in de rij die jonger is dan ik. Hij durft van ver de spurt aan te gaan. Net als Philipsen is dit één van de topfavorieten voor de zege in Brugge – De Panne. Zeker met die wind. Ook Molano of Bennett kan dat aan.”

“Ik heb Olav in de UAE Tour leren kennen buiten de koers. Een nuchtere, rustige jongen. Het is een rasspurter. Ik denk dat hij Gent-Wevelgem ook wil proberen, al zit hij in een ploeg waarin het in zulke wedstrijden moeilijk is om je eigen kans te gaan.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

📸 Van Aert werkt ondanks hevige sneeuwval trainingsritje van 6.5 uur af richting Stelvio

Na twee maanden afwezigheid zal Wout van Aert zondag eindelijk terug een rugnummer opspelden....

Meer zoals dit

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Appjes sturen in koers? De winnaar van Unbound deed het: ‘M’n telefoon is een belangrijk onderdeel van de strategie gedurende de wedstrijd’

Appen terwijl je fietst, in Nederland (en vele andere landen) staat er een dikke...