🎥 Thomas Dekker gebruikt geestverruimende middelen op tv: een truffeltrip

Als je Thomas Dekker wil zien trippen, dit is je kans.. (zonder gekheid, het is best een serieus onderwerp en Dekker vertelt erover)

Thomas Dekker gebruikte tijdens z'n carrière heel wat middelen die hem harder deden fietsen en ook na zijn carrière gebruikte hij nog wel wat middelen - heel veel alcohol bijvoorbeeld - maar nu is hij een andere weg ingeslagen. De Noord-Hollander zweert nu bij psychedelica.

Voor het NPO-programma Dit is de kwestie laat Dekker zien hoe het in z'n werk gaat. Het programma onderzoekt hoe en of psychedelica als LSD en ketamine gebruikt kan worden bij het bestrijden van depressies. Dekker is daar voorstander van. Hij laat zien hoe het is om, in dit geval, geestverruimende truffels te gebruiken.

Op Instagram zegt hij erover: "Eenvoudig gezegd is het een mentale douche, of het afstoffen van je brein. Ik hoop dat ik op deze manier wat duidelijkheid kan geven. En vooral het belang van een goede en veilige omgeving omdat je toch iets heel kwetsbaars aan het doen bent."

In het instagram-filmpje zie je een fragment. Het gehele programma wordt vanavond om 22.15 uur uitgezonden op NPO2.

Dekker stopte na een korte terugkeer na zijn dopingschorsing in 2014 met wielrennen. Door de dopingperikelen benutte Dekker zijn enorme potentieel niet. Na zijn carrière leed hij een jetset-leven. Sinds een poosje zwoer hij dat af en is hij met Laurens ten Dam weer heel veel aan het fietsen, vooral op de gravelbike - nu even niet overigens, want hij brak onlangs zijn sleutelbeen.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Thomas Dekker