🎥 Eerlijk duurt het langst: ploeggenoot Tietema laat eigen tijd in tijdrit naar beneden bijstellen: 'Had er niet van kunnen slapen'

Davide Bomboi rijdt namens TDT-Unibet Olympia's Tour en wint niet de openingstijdrit, maar wel de sportiviteitsprijs!

Olympia's Tour is een etappekoers in Nederland waar vooral talent teams en continentale ploegen aan meedoen. Gisteren was de openingstijdrit op het TT-circuit van Assen en ook Bas Tietema's TDT-Unibet was present met zes renners, waaronder Tietema zelf.

Ook Davide Bomboi, achterneef van Tom Boonen, stond aan het vertrek en hij dacht heel even een rakettijdrit afgeleverd te hebben. Op de tijdwaarneming van de organisatie stond 11 minuten en 13 seconden, een plekje in de hotseat.

Maar de Belg keek op zijn eigen Garmin en zag iets heel anders, namelijk 12 minuten en 13 seconden. Hij had het er bij kunnen laten zitten, maar Bomboi ging naar de jury met het verhaal. En inderdaad, ze hadden een foutje gemaakt. De 12 minuten bleek te kloppen.

Hij legt uit waarom hij zelf naar de jury ging op het Twitterkanaal van TDT-Unibet. "Ik bleef maar in die top 10 staan en voelde mezelf daar niet echt goed bij, dus ik ben naar de jury gegaan om het te zeggen. Er is nu wel een last van m'n schouders afgevallen, anders had ik niet goed geslapen denk ik."

Hij denkt ook te weten wat de reden van de fout bij de organisatie is. "Een renner voor mij was niet gestart, dus misschien is daar iets verkeerd gegaan met de tijdwaarneming. Ik schrok al van mijn tijd, want ik ben helemaal niet zo'n tijdrijder, haha. Nou ja, nu kan ik weer door met mijn leven.."

Hieronder zie je het hele filmpje waarin de goedlachse Bomboi tekst en uitleg geeft.

Bomboi, Tietema en de rest van het peloton gaan vandaag verder met een rit over de Drentse keien die begint in Assen en daar ook weer aankomt. Uiteindelijk finisht Olympia's Tour zondag met een rit in Limburg (Beek-Beek).

De openingstrijdrit werd gewonnen door het Noorse Jumbo-Visma-talent Per Strand Hagenes, die één seconde snelle was dan de jonge Belg Vlad Van Mechelen. Hagenes is goed op Drentse grond, want recent schreef hij ook al de Ronde van Drenthe op z'n naam.

Pelotonpraat
  • Beeld: Screenshot Twitter TDT-Unibet